Fluctuatiile imobiliare in sezonul estival

Piata imobiliara din intreaga tara, inregistreaza de la an la an fluctuatii care au la baza numerosi factori, din care, cel mai important fiind evolutia cererii.

In perioada estivala, in marile centre universitare, ca si in Cluj Napoca, oferta de vanzari apartamente precum si cea de inchirieri case si apartamente este foarte variata, e momentul in care parte absolventii universitatilor decid sa se stabileasca in aceaste orase, gasindu-si un loc de munca sau Apartamente de Inchiriat Clujchiar intemeindu-si o familie, fie viitorii studenti sunt in cautarea chirii pe perioada studiilor, preferand un loc linistit si retras, o alternativa la locurile limitate din caminele studentesti.

In centrele universitare sunt inregistrate fluctuatii, la finalul anului universitar si la inceputul acestuia, studentii avand capacitatea de a schimba focusul pe piata rezidentiala, dinspre vanzari spre inchirieri imobile:  in prima faza prin cresterea considerabila a numarului ofertelor, determinata de eliberarea apartamentelor pe perioada verii, iar mai apoi prin revenirea cererii.

Orasul de pe SomeÈ™ este orasul cu cea mai vizibila crestere a numarului de oferte inchirieri apartamente Cluj. Ofertele de imobiliare Cluj Napoca, cuprind urmatoarele tipuri de locuinte :

  • garsoniere de inchiriat;
  • inchirieri apartamente cu doua camere;
  • inchirieri apartamente cu trei camere;
  • case de inchiriat.

Dintre acestea, la mare cautare sunt apartamentele cu trei camere, dar si casele de inchiriat Cluj spatioase, urmate de apartamentele cu doua camere si apoi de cele cu o singura camera.Chirii Cluj Napoca

Rubricile de imobiliare din ziare, paginile de internet si retelele de socializare abunda in aceasta perioada in anunturi atat pentru spatii de  inchiriat cat si pentru a cauta persoane cu care sa locuiasca, pentru a beneficia impreuna de aceste oferte.

Cartiere si Preferinte pentru Inchirieri in Cluj Napoca

Pe langa confortul si dotarile de care casa sau apartamentul de inchiriat Cluj dispune, costul de inchiriere depinde bineinteles si de localizare; cele mai cautate cartiere pentru inchirierea imobilelor in Cluj sunt: Zorilor, Gheorgheni, Marasti, Manastur. Gratie infrastructurii orasului, nici apartamentele sau casele de inchiriat din Dambul Rotund, Iris, Baciu sau Floresti nu sunt de neglijat, preturile de inchiriere fiind cu putin influentate de localizarea acestora, avand in plus si numeroase beneficii: constructii noi, mobilate si dotate, locuri de parcare etc.

Dupa data de 15 august, incepe adevarata vanatoarea de chirii Cluj, perioada in care numarul ofertelor de inchirieri imobile este in crestere, si a caror preturi vor incepe sa isi revina la valori ceva mai realiste abia la inceput de noiembrie, cand se inregistreaza o oarecare stabilizare intre numarul cererilor si cel al ofertelor pe segmentul de inchirieri.

Desi variata, piata imobilelor de inchiriat Cluj, poate fi comparata cu un imens labirint, in care, odata intrat e greu de iesit, iar daca reusesti totusi sa iesi, nu ai totusi garantia ca ai ales cea mai buna oferta, locatie sau confort. Daca decizi sa pornesti singur la drum cautarea unei oferte Caut Chirie Cluj Napocaimobiliare Cluj Napoca de inchirieri trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare, presupune mult timp, nervi, telefoane si deplasari.

Daca  esti in cautarea celei mai potrivite oferte de inchiriere apartament Cluj, Imocentral iti vine in ajutor, pentru a te scapa de acest labirint anevoios, lucreaza pentru tine in cautarea celei mai avantajoase oferte, conform cerintelor si bugetului de care dispui, te indruma in ceea ce priveste conditiile contractuale.

Nu pierde timpul, apeleaza la profesionistii in imobiliare, alegand agentia imobiliara Cluj – Imocentral!

Comentarile sunt inchise