Evolutia infiintarilor de firme in Romania

Bucuresti, 22.12.2014

Intrucat este final de an  si este perioada analizelor si previziunilor pentru 2015,

Infiintari firme- ONRC

Infiintarea unei firme Incepe La Registrul Comertului.

JuristFirme.ro vine cu o analiza a infiintarilor de firme. Pe de o parte, JuristFirme.ro aduce o analiza a evolutiei infiintarilor de firme noi in Bucuresti in ultimii doi ani, pe de alta parte, pornind de la statitistici existente, firma de paralegal  analizeaza  Romania in context global la capitolul infiintari firme noi si antreprenoriat.

Din  scurta analiza intocmita de JuristFirme.ro reiese ca numarul de firme nou infiintate in 2014  a scazut usor fata de anul 2013.  In acelasi timp, se observa o diferenta semnificativa intre numarul de firme  existente in sistemul Recom al ONRC si comercianti activi, cu activitate suspendata temporar, in insolventa sau faliment.

Pe de alta parte, la nivel global, se observa ca densitatea firmelor nou infiintate in Romania este mai mica  fata de alte tari europene. Totodata, JuristFirme.ro remarca faptul ca, din ultimii 10 ani, anul cu cele mai multe firme infiintate in Romania a fost 2007, in perioada asa numitului bom imobiliar, la polul opus aflandu-se anul 2010.

Din punct de vedere al “Doing business in Romania 2015”,  Romania se situeaza pe reconfortant loc 48 din 189 de tari analizate.  World Bank Group, care a intocmit clasamentul ia in considerare aspect precum modul  si costurile pentru  infiintarea unei firme noi, usurinta in plata taxelor si impozitelor, obtinerea unei autorizatii de construire, racordarea la energie electrica, inregistrarea unei proprietati, aplicarea contractelor, protejarea investitorilor mici si rezolvarea situatiilor de insolventa.

Articolul amplu poate fi gasita in sectiunea “Blog” a site-ului JuristFirme.ro.

 

JuristFirme.ro: JuristFirme.ro este canalul online care face legatura intre clientii de servicii paralegal si Primoris. JuristFirme.ro este un website-amplu, care cuprinde peste 100 de servicii oferite, fiecare serviciu este dublat de un formular prietenos si specific serviciului; blog cu sfaturi utile pentru companii si viitori intreprinzatori; o zona de afiliere pentru potentiali colaboratori. Website-ul JuristFirme.ro este secondat de echipa Primoris, specializata in domeniul infiintari-modificari- autorizari firme. Serviciile Primoris sunt concepute ca “one stop shop” in domeniul avizarii din punct legal al unei companii, indiferent de domeniul de activitate, noi  asistand clientii de la primele aspecte de infiintare  a fimei pana la ultima autorizatie care trebuie pentru ca aceasta sa functioneze legal.

Contact Primoris:

Persoana de contact: Sebastien Laza

Numar de telefon: 0730 50 40 10

E-mail: juristfirme.ro@gmail.com

Website: http://www.JuristFirme.ro

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.