Etapele procedurii de reconstrucţie mamară

Etapele procedurii de reconstrucţie mamară

1. Consultul. se face în cadrul spitalului, se alege metoda de reconstrucţie cea mai bună, în colaborare cu pacienta.

2. Operaţie pentru implantarea expanderului. Puţin invazivă, durează aproximativ 45 de minute. Recuperarea totală se face cam după o săptămână, din care primele 2-3 zile sunt petrecute în spital.

3. După aproximativ două săptămâni, începe procesul de umflare a expanderului. Aceasta presupune 5-8 vizite la spital, procesul este neinvaziv, se face prin folosirea unei seringi cu care se introduce ser în balonul expander. Procedura durează cam două luni.

4. În funcţie de caz, opţional, se mai poate aştepta o perioadă pentru definitivarea procesului de expandare, apoi urmează scoaterea expanderului şi montarea implantului. Se fac într-o singură intervenţie, durează cam o oră.

Întreg procesul de reconstrucţie durează între 12 şi 18 luni. Reconstrucţia de sân, expanderul sau implantul nu cauzează sub nici o formă recidiva cancerului!

Reconstrucția sanului în două etape

Această opțiune este foarte populară. Se poate face fie în momentul mastectomiei, fie mai târziu.

Etapa 1. Un expander tisular este introdus temporar în locul sânului. Pe parcursul a câtorva săptămâni, medicul va umple gradat expanderul cu soluție salină. În acest timp țesutul se va întinde suficient pentru a face loc implantului. Organismul se adaptează treptat la mărimea implantului la fel ca într-o sarcină.

Etapa 2. După ce s-a creat suficient loc în sân, expanderul tisular este îndepărtat și înlocuit cu un implant. În reconstrucția sânului după mastectomie, implantul este de cele mai multe ori plasat sub-muscular.  Operația de înlocuire a expanderului cu un implant se face sub anestezie generală în sala de operații.

Reconstrucția sanului într-o singură etapă

Mentor este una dintre puținele companii care produc implanturi de generație mai nouă care funcționează simultan și ca expandere tisulare. Această procedură devine tot mai populară printre chirurgi pentru că reduce numărul intervențiilor pentru pacienți la una singură, în loc de două sau mai multe.

În timpul mastectomiei este introdusă o combinație de expander cu implant mamar. Aceasta are un mic tub prin care se alimentează soluție salină timp de câteva săptămâni sau luni pentru a mări implantul și a permite creșterea țesutului. Când se atinge mărimea dorită, tubul se îndepărtează printr-o procedură simplă, făcută în cabinet, iar implantul rămâne în interior.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.