Endoscopia si colonoscopia – care sunt asemanarile si deosebirile

Endoscopia este o procedura pe care medicii o folosesc in momentul in care este necesar sa investigheze partea din interior a esofagului, a stomacului ori a duodenului.

endoscopie

Un detaliu foarte important pe care ar trebui sa il cunoasteti despre aceasta procedura se refera la faptul ca aceasta analiza nu este una dureroasa, ceea ce inseamna ca sigur nu veti suferi vreun efect advers.

Un alt detaliu de care trebuie sa tineti cont se refera la faptul ca analiza endoscopiei dureaza foarte putin timp. Pentru a se finaliza complet, pacientii vor fi investigati de catre medicii specialisti nu mai mult de 3-5 minute. Pentru ca pacientii sa fie tratati in cele mai bune conditii ai, astfel, sa nu simta vreun fel de durere, acestora li se vor administra o anestezie locala pentru a ameliora discomfortul creat de endoscop.

In urma celor mentionate anterior, puteti observa foarte usor ca in cazul in care aveti nevoie de o astfel de investigatie nu aveti de ce sa va faceti griji.

 

Cand se foloseste endoscopia?

Medicii folosesc endoscopia ca metoda de cercetare mai amanuntita atunci cand pacientii au probleme mai serioase cu stomacul sau cu esofagul, insa procedura este la fel de eficienta si in cazul duodeului pacientilor.

In alta ordine de idei, analizele de tipul endoscopiei apresupun si o serie de avantaje despre care medicii nu ezita niciodata sa le povesteasca pacientilor. Iata cateva dintre acestea:

  1. Datorita aceste investigatii, medicilor le este mult mai usor sa depisteze din timp, inainte ca problemele de tipul hemoragiilpr, inflamatiilor, infectiilor, ulceratiilor si multe altele sa-si faca simtita prezenta in organismul pacientului. De altfel, rezultatele endoscopiei sunt foarte precise si sigure.

 

  1. Un alt avantaj al acestei investigatii se refera la faptul ca bolile de tipul cancerului gastric sau celui esofagian pot fi detectate cu mult timp ca acestea sa se instaleze in organism.

 

Colonoscopia si endoscopia – sunt aceleasi lucruri?

In caz ca nu erati lamuriti, colonoscopia si endoscopia nu inseamna acelasi lucru, desi, intr-un fel sau altul, aceste proceduri sunt asemanatoare. Atat una, cat si cealalta, sunt folosite de catre medici cu scopul de a efectua o analiza amanuntita a mucoasei tractului digestiv. Cu toate acestea, endoscopia presupune introducerea unui endoscop pe cale orala pentru a examina esofagul, stomacul si duodenul, pe cand colonoscopia se ocupa de analiza intestinului gros.

Indiferent ca aveti nevoie de o endoscopie sau colonscopie, medicii de la Clinica Romgermed din Bucuresti va stau la dispozitie cu cele mai performante aparaturi pentru ca dumneavoastra, in calitate de pacienti, sa beneficiati de cele mai bune conditii si sa uitati de teama de analize.

Si nu uitati, atunci cand optati pentru Clinica Romgermed, sa stiti sigur ca alegeti doar ce este mai bun pentru sanatatea dumneavoastra!

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.