Eliminarea capuselor

Capusele sunt unele dintre cele mai nedorite insecte din acest sezon, de aceea este recomandat sa cunoasteti metodele prin care puteti elimina capusele.

Capusele sunt un acarian ectoparazit care se intalneste pe mamifere, reptile si pasari. Lungimea unei capuse variaza intre 2 – 30 mm, in functie de specie. In Romania au fost descoperite pana in prezent 27 de specii de capuse, dintre care 4 pot afecta si omul. Diferenta dintre capuse si alte insecte este lipsa capului, a antenelor, a toracelui si a abdomenului.

Capusele pot fi intalnite cel mai frecvent primavara si vara, in special in natura sau pe animalele care nu au fost deparazitate in prealabil. Intepatura de capusa poate fi foarte periculoasa, deoarace ele pot fi purtatoare de diferite boli, printre care se numara Tifos si Lyme. De aceea este recomandat sa efectuati un tratament de dezinsectie a capuselor, in curtea sau casa dumneavoastra, deoarece le putem aduce cu noi sau pe animalele noastre de companie, dupa o plimbare prin natura, prin parcuri sau spatii verzi.

Capusele pot fi eliminate printr-un tratament realizat in 2 etape. Prima este este pentru a extermina capusele vii, iar a doua etapata este pentru exterminarea larvelor sau a insectelor aparute din larvele depuse. Pentru a fi eficient, tratamentul trebuie realizat la un interval de 2 saptamani.

Substantele utilizate pentru exterminarea capuselor nu sunt nocive nici pentru om, nici pentru animale, dupa uscare. Daca nu exista umezeala, subsatantele pentru dezinsectia capuselor sunt foarte rezistente si eficiente pentru o perioada lunga de timp, insa efectul lor este valabil doar pana la prima ploaie, dupa care tratamentul trebuie repetat.

Pentru a realiza o dezinsectie profesionala si pentru a va asigura efectul dorit este recomandat sa apelati la firme specializate, precum Cleander, firma dezinsectie Cluj, care au ca scop eliminarea si prevenirea aparitiei daunatorilor de tipul insectelor taratoare si zburatoare din cadrul locuintelor dumneavoastra, a spatiilor de lucru, de depozitare, a locurilor de joaca sau a gradinilor.

Intre timp, pentru perioada dintre realizarea tratamentelor de dezinsectie profesionala, va recomandam cateva activitati pe care le puteti realiza pentru a va asigura ca acesti mici intrusi nu isi vor gasi locul in curtea dumneavoastra. Pentru inceput este recomandat ca gazonul sa fie tuns constant, deoarece capusele prefera zonele umbroase si racoroase, cum sunt cele cu iarba netunsa. In cazul in care observati o invazie de capuse in interiorul casei, este obligatoriu de efectuat o curatenie generala, in toate coluturile casei, in special in locul unde stau animalele de companie, in cazul in care aveti, iar ulterior sa contactati o firma specializata, care sa rezolve profesional si eficient problema.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.