Electrician Autorizat

Un electrician autorizat este un profesionist (meseriaș) pregătit pentru domeniul instalațiilor electrice. El devine competent prin pregătire profesională pentru construcția, instalarea, întretinerea, modificarea si repararea acestora fie că ele există in interiorul clădirilor sau in exterior. În activitatea de electrician, trebuiesc respectate o serie de norme tehnice specifice, de standarde. Asta este verificat de factori autorizați competenți. Electricienii pot să lucreze pentru a monta în faza inițială un sistem electric, o instalație electrică, sau ulterior pentru întretinerea (mentenanța) acestora.

Domenii de activitate:
Un electrician este un meseriaș ce poate și să întemeieze o firmă electrică propie, caz în care necesită autorizare de la instituția specializată în autorizări de acest gen, sau poate fi angajat al unei firme, companii de electricitate specializata în electrice. În general locul de exercitare a profesiei de electrician este în:

– ÃŽntreprindere (firmă) de producÈ›ie (industrialăm economică) etc.

Competențe și capabilități;

– Montarea de instalaÈ›ii si reÈ›ele electrice conform documentaÈ›iilor tehnice.

– Instalarea È™i punere în stare de funcÈ›ionare a aparatelor, maÈ™inilor È™i utilajelor electrice la parametrii lor normali de funcÈ›ionare.

– Efectuare de întreÈ›inere È™i reparaÈ›ii la instalaÈ›ii automatizate.

– Executare de modificări È™i recondiÈ›ionări tehnice la instalaÈ›ii electrice.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.