Efectele nocive ale zaharului asupra dintilor

Un studiu international efectuat in anul 2014 despre zaharurile din alimente si impactul acestora asupra sanatatii a aratat ca doar 20% dintre respondenti iau in calcul impactul pe care zaharul il are asupra sanatatii dintilor. Zaharul este extrem de nociv pentru dintii nostri, iar prin consumarea de dulciuri in mod constant sau chiar exagerat, dintii nostri sunt mult mai predispusi la carii.

Specialistii sustin ca, prin consumul de dulciuri, aciditatea din gura creste de 100 de ori, dintii fiind astfel predispusi la carii. In urma consumului de zahar, in gura se formeaza un gel care adera la dinti, favorizand astfel placa bacteriana. Acest acid care se formeaza determina o pierdere semnificativa de minerale de pe suprafata dintilor. Problemele cele mai mari apar insa cand zaharul ramane prizonier intre dinti sau in santurile de pe dinti, dand bacteriilor timp sa se hraneasca nestingherite si sa produca tematorii acizi.

Printr-un consum echilibrat de dulciuri si de alimente ce au un continut ridicat de zahar, oferim cavitatii noastre bucale sansa de a-si reconstrui barierele protectoare, scadem riscul de aparitie al cariilor si crestem implicit sansa de a avea o dantura sanatoasa pentru o perioada indelungata de timp.

Clinica stomatologica Floresti recomanda un consum de zahar redus si o igiena dentara corespunzatoare si pune la dispozitia clientilor sai servicii premium de stomatologie, pentru o dantura perfecta. Medicii stomatologi ai clinicii U-Smile recomanda sa limitati consumul de substante bogate in zahar, sa va periati dintii in mod regulat dupa fiecare masa si sa consumati alimente sanatoase care sa contribuie la sanatatea dintilor si a intregului organism.

Comentarile sunt inchise