Efectele negative ale produselor de curatare

Conform unor studii realizate de Agentia Mediului din SUA, aflam faptul ca multe dintre produsele de curatare contin chimicale care pot provoca grave probleme de sanatate. Aproximativ 93% dintre cele 2000 de produse analizate nu aveau lista ingredientelor completa, din aceasta lipsind tocmai continuturile de componente toxice.

In urma studiilor efectuate, s-au descoperit urmatoarele lucruri despre produsele de curatare existente pe piata:

  • 53% dintre produsele de curatare folosesc ingrediente care afecteaza plamanii, ingrediente precum clorura de benzalconiu care este prezenta in produsele antibacteriene si in inalbitorul pe baza de clor.
  • 22% dintre produse contin substante cunoscute a produce astm la persoanele sanatoase inainte de utilizarea acestora
  • Acidul boric din aceste produse pot produce dereglari hormonale
  • Unele produse contin un carcinogen ca si conservant

Aceste descoperiri au creat ingrijorare si din cauza bisfenolului A, care este un compus sintetic gasit in multe produse de curatare utilizate zilnic de catre oameni, substanta care se presupune ca interfereaza cu hormonii naturali care influenteaza dezvoltarea si cresterea oamenilor.

Specialistii va recomanda sa evitati sau sa utilizati cat mai rar produse precum deodorante de camera, produse antibacteriene, produse caustice de desfundat tevi si alte produse de acest fel, deoarece pot contine substante periculoase pentru organismul uman.  De asemenea, se recomanda utilizarea solutiilor clasice realizate din otet si apa, acestea fiind foarte eficiente in curatarea diferitelor suprafete.

Totodata, Cleaner4Real va sta la dispozitie cu servicii curatenie Cluj profesionale, pentru locuinte, birouri, sedii firme, spatii publice si altele, la preturi foarte avantajoase! In timpul curateniei sunt utilizate doar solutii profesionale, evitandu-se solutiile clasice din comert care pot avea numeroase efecte negative.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.