Dunkirk sau o poveste despre intoarcerea acasa

Afis film DunkirkInchipuiti-va 400 000 de soldati blocati pe o plaja, inconjurati de inamici, cu gandul ca nu vor ajunge niciodata acasa. Ce ii mai poate salva ? Speranta. Asta s-a intamplat in 1940 pe plajele si in portul de la Dunkirk.

Asta ne povesteste Christopher Nolan in filmul pe care l-a scris si l-a regizat despre evenimentele din Franta din timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Se spune ca Nolan si sotia sa au facut drumul din Anglia si pana la plaja de la Dunkirk inainte de inceperea filmarilor pentru a se pune mai bine in pielea soldatilor si ca veteranii prezenti la premiera de la Londra au marturisit ca filmul respecta cu acuratete realitatea istorica.

Filmul urmareste perspectiva infanteriei, cea a marinei si luptele aeriene si nu are un fir narativ linear. Nolan condenseaza o saptamana, o zi si o ora, intr-o ora si 50 de minute de film exploziv.

Dar cum, ce si de ce, va invit sa vedeti la cinema. Filmul ruleaza la Plaza Romania, in MOVIEPLEX Cinema (Bucuresti – Militari).

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.