Diversele tipuri de tavane decorative si caracteristicile acestora

   In zilele noastre, pentru a renova, amenaja si moderniza o incapere este recomandat sa se utilizeze un tavan decorativ, care datorita tehnologiei moderne utilizate pentru realizarea lui, ii ofera numeroase caracteristici si proprietati.

Acest tavan decorativ fals, poarta numele de tavan extensibil si ajuta ca rezultatul obtinut in urma montarii lui sa fie perfect, fara denivelari si fara a fi produsa murdarie.

Ce sunt tavanele decorative si cum se deosebesc acestea intre ele?

   Tavanele decorative sunt realizate dintr-o membrana elastica din PVC, care poate fi montata pe cadre de orice forma si dimensiune, aceasta adaptandu-se oricaror cerinte.

  Exista mai multe tipuri de tavane extensibile, acestea putandu-se deosebi in functie de textura materialului utilizat( lucioase, satinate, mate, metalice sau translucide). Tot ceea ce le deosebeste este aspectul final al tavanului si textura acestuia.

  Un tavan decorativ mat este asemanator cu un tavan obisnuit si sunt usor rugoase, de aceea sunt potrivite pentru locuinte. Tavanele lucioase au proprietatea de a reflecta lumina si obiectele si astfel, de a mari optic incaperea. Totusi, acest tip de tavane lucioase nu sunt recomandate in locuinte, ci ele se potrivesc mai mult pentru amenajarea spatiilor comerciale.

   Se pot alege tavane decorative personalizate, acestea presupunand printarea anumitor texte, imagini sau logo-uri, in functie de preferintele clientilor. Pentru imprimare sunt utilizate vopsele ecosolvente ecologice si rezistente la apa, astfel incat acestea nu prezinta nici un fel de pericol pentru sanatate.

  Un alt tip de tavan decorativ este cel translucid, care este realizat dintr-o combinatie de membrana, carcasa si banda led, insa la acest model, distanta dintre sursa de lumina si membrana trebuie sa fie mai mare de 12 cm.

  Atunci cand se doreste un aspect cu adevarat deosebit, este recomandat sa se aleaga un tavan decorativ 3D, realizat cu ajutorul unui desen tridimensional si a unei carcase unde se monteaza membrana. Se pot alege diverse modele ale carcasei, precum: valuri, cercuri, picaturi, cuburi, flori, conuri, etc.

  Toate aceste tipuri de tavane decorative  sunt practice si ofera un aspect exterior nou si original incaperii.

Care sunt caracteristicile generale ale tavanelor decorative?

   Aceste tavane decorative sunt ideale nu doar datorita aspectului original si personalizat oferit incaperilor, ci ele au numeroase alte avantaje.

  Unul dintre principalele aspecte care conteaza este timpul de montare foarte scurt, acesta fiind de doar cateva ore intr-o camera de 20 mp. Cu cat incaperea are mai multe colturi, portiuni curbate sau niveluri, cu atat timpul de montare creste.

  Membrana din care este realizat tavanul extensibil este impermeabila, foarte rezista si durabila, nu contine substante toxice si este rezistenta la umiditate. Aceasta nu prezinta riscul de producere a condensului, igrasiei si mucegaiului.

  Tavanul decorativ permite montarea corpurilor de iluminat sau a sistemelor de ventilatie, fie ca este vorba despre spoturi, leduri sau lampi. Tavanul nu este afectat de caldura emanata de aceste corpuri de iluminare, indiferent de pozitia acestora. Este necesar insa  ca acestea sa fi fost montate corect si s-au respectat normele tehnice.
  Tavanul extensibil poate fi montat si demontat de cate ori se doreste, iar in cazul in cate instalatiile sanitare sau de ventilatie trebuie reparate, tavanul nu reprezinta un impediment.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.