Diferentele dintre lotiunea de corp si untul de corp – Idea Cosmetics

lotiune de corp, unt de corpProbabil te-ai intrebat cel putin o data care este diferenta intre lotiunea de corp si untul de corp. Poate nu esti sigura carui tip de piele i se potriveste fiecare sau pur si simplu ti se pare ca ambele produse fac aceleasi lucru. Adevarul este ca exista anumite diferente intre cele doua categorii de produse de ingrijire care le fac mai eficiente pentru un anumit tip de piele sau pentru un anumit sezon. Elementul comun al acestora face referire la hidratare pe care o confera in momentul in care sunt aplicate.

Lotiunea de corp

Lotiunea de corp se adreseaza tuturor tipurilor de ten pentru ca este absorbita usor de catre piele. Este alcatuita dintr-o emulsie de apa si ulei si nu are o consistenta grasa. Intr-o anumita masura, se aseamana cu o crema de corp, doar ca are in compozitie mai multa apa. Tocmai datorita acestui fapt, se va consuma intr-un ritm mult mai rapid fata de untul de corp. Produsele de acest tip sunt potrivite sa fie folosite in special in perioada verii.

Lotiunea de corp ofera o ingrijire delicata pielii, mai ales datorita emulsiei non-grase. Aceasta este absorbita cu usurinta in piele si lasa un parfum placut. Uleiul din compozitie are efecte nutritive si regenerante care asigura catifelarea pielii.

Untul de corp

Untul de corp este mai potrivit pentru pielea uscata si are o consistenta mai groasa si mai vascoasa. In comparatie cu lotiunea, acesta hidrateaza pielea mai intens. Tocmai datorita consistantii sale, este mai potrivit sa fie aplicat in sezonul rece. In acest fel, se formeaza un strat protector si se previne deshidratarea la nivelul pielii.

Untul ingrijeste pielea in mod activ, o tonifica si hidrateaza, redandu-i elasticitatea. Astfel, aceasta devine regenerata, reparata si protejata de uscarea excesiva. Se poate gasi intr-o varietate de combinatii de ingrediente, de la shea, la avocado sau cocos.

Multe persoane sunt confuze cand vine vorba de lotiunea sau untul de corp pentru ca nu stiu exact care sunt diferentele si, de cele mai multe ori, sfarsesc prin a cumpara un produs nepotrivit. Asadar, alegerea dintre cele doua depinde in mare masura de tipul de piele si de conditiile climatice.

Persoanele cu un tip de piele normal sau mixt ar fi bine sa utilizeze lotiunea de corp, iar cele cu o piele cu tendinte de uscare pot apela la untul de corp. In perioada verii, lotiunile sunt cele care hidrateaza cu usurinta pielea, fara a fi grase. In zilele de iarna insa, ar fi potrivita o hidratare mai intensa si tocmai de aceea, untul de corp constituie o alegere mai potrivita.

 

 

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.