Diferenta dintre cosmeticele profesionale si cele obisnuite

Pe piata romaneasca exista un numar imens de marci de produse cosmetice profesionale Beauty One Shop pentru ingrijirea tenului, a corpului si a parului. Si in fiecare an, numarul lor creste. Potrivit statisticilor, la expozitia InterCharm de la Milano, una dintre cele mai mari expozitii internationale de produse cosmetice profesionale si echipamente pentru saloanele de infrumusetare, sunt prezente mai mult de 20 de branduri noi de produse cosmetice anual.

Cum sa nu te pierzi intr-o astfel de varietate?

Se pot sublinia conditional trei categorii: cosmetice de pe piata, linii de cosmetice din farmacie si cosmetice profesionale. Prima categorie include cosmetice vandute in market-uri si magazine de cosmetice. Marcile farmaceutice, dupa cum sugereaza si numele, pot fi achizitionate numai din farmacii. Mijloacele profesionale sunt folosite de cosmetologi si asistenti medicali in cosmetologie, dar pot fi cumparate si folosite de oricine doreste sa le foloseasca pentru ingrijirea la domiciliu. Scopul lor este de a mentine si de a spori efectul procedurilor salonului dar si de ingrijire si tratare a diferitelor afectiuni si neajunsuri ale pielii.

Serum - Cosmetice profesionale

Compozitia cosmeticelor profesionale

Compozitia produselor cosmetice profesionale poate fi similara. Este suficient sa reamintim acidul hialuronic, care este un favorit al tuturor. Este destul de rar ca producatorii de produse cosmetice sa nu-l foloseasca in compozitiile cremelor pe care acestia le produc. Principala diferenta este reprezentata de procentajul de continut al componentelor active si de unicitatea acestora. Din pacate, cremele care nu au procentajul scris pe ambalaj, il contin intr-o cantitate foarte redusa, si din acest motiv, acestea nu sunt eficiente pentru tratarea diferitelor neajunsuri ale pielii. Regula stricta este ca ingredientele din componenta cremelor sa fie indicate descrescator pe ambalaj, cu procentul maxim in partea de sus, iar la ultimul cu minimul. De aceea, de exemplu, daca acidul hialuronic seric este mai aproape de sfarsitul listei ingredientelor, putem spune ca acesta se afla intr-o cantitatea mica.

De unde stii ca instrumentul apartine categoriei de profesionisti

Intra pe site-ul magazinului online de specialitate, fii atent la reprezentarea brandului si la ingredientele pe care le contine fiecare produs in parte. Cosmetica profesionala, este utilizata de profesionisti, cum ar fi cosmeticieni, dermatologi, esteticieni, dar si de persoanele care se ingrijesc singure la domiciliu. Fiecare produs in parte este insotit de informatii, cum ar fi ingrediente, modul de folosire, pentru ce tip de piele sau par este indicat.

Cosmeticele profesionale sunt intotdeauna mai eficiente

De regula, cu cosmeticele profesionale se obtine o eficienta maxima. Pentru a ajunge la un efect maxim, aceste creme, lotiuni, seruri, sampoane, balsamuri, masti etc., trebuie folosite dupa indicatiile specificate in instructiunile de utilizare si o mai lunga perioada de timp.  Toate mijloacele, desigur, trebuie folosite in functie de nevoile pe care le are pielea ta sau parul. Cel mai bine este sa alegi cosmetice profesionale, consultand in prealabil un specialist. Acest lucru se datoreaza faptului ca, consumatorii sunt obisnuiti sa-si evalueze pielea numai in ceea ce priveste activitatea glandelor sebacee si sa o imparta in piele grasa, uscata si normala. Dar, de fapt, nuantele sunt mult mai importante,  si aici ne referim la  umiditate, sensibilitate, stare vasculara, vanatai, imbatranire, prezenta petelor pigmentare etc.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.