Designerii care au schimbat lumea modei

Oare cine nu a auzit pana acum de Coco Chanel sau de Christian Dior? Sunt nume emblematice in zilele noastre care sunt asociate azi cu luxul, cu gustul si cele mai frumoase piese vestimentare. De la inventarea fustei tip pantalon, a sutienului, a rochiei cu decolteu, a fustei mini sau costumului, iata care sunt designerii care au desenat viitorul si care au schimbat lumea modei.

Paul Poiret a inventat in 1903 fusta tip pantalon dar si primul parfum de designer care a avut un mare succes.

Gabrielle « Coco » Chanel a revolutionat moda anilor ’20 si a reinventat moda feminina cu ajutorul rochiilor cu corset, a gentilor matlasate, a palariilor cu flori si a hainelor in nuante neutre.

Christian Dior este cel care a inventat rochiile « New Look », creatii colorate si avangardiste care se mulau pe corpul femeilor cu senzualitate. A devenit celebru si datorita costumului in alb si negru si a imprimeului « pepita- pied de poule ».

Balenciaga a creat in anii ’50 rochiile cu forme rotunjite si ample. Rochiile tip balon, manecile trei sferturi si fustele drepte sunt alte piese in stil clasic foarte apreciate de atunci.

Mary Quant a decis sa scurteze fustele si sa onoreze picioarele frumoase ale femeilor. Fusta mini este un simbol al emanciparii femeilor si a libertatii femeii moderne.

Emilio Pucci este cel care aduce in moda tesaturile lejere si imprimeurile geometrice. Materialele precum matasea, jersey-ul sau nylon-ul sunt cele care devin in voga. Modelele cu motive colorate sunt cele mai trendy.

Vivienne Westwood este cea care aduce “anarhia” in domeniul modei- fermoare plasate strategic, culori puternice, pete sau haine desirate.

Diane Von Furstenberg este cea care triumfeaza prin intermediul rochiei tip portofel ajutand femeile care au forme generoase sa scape de complexe. A scris o noua pagina in istoria modei.

Articol oferit de Topy.ro

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.