De ce trebuie efectuata la timp o incarcare freon aer conditionat?

Care este cel mai bun lucru pe care il putem face pentru a ne bucura de un aer racoros si proaspat in locuinte si birouri pe perioada verii? Bineinteles, montand un aparat de aer conditionat in interior. Insa, exista situatii neplacute care apar de-a lungul timpului, mai exact senzatia ca aparatul nu mai face fata si nu mai raceste eficient.

Primul gand este acela ca nu mai este suficient freon in instalatie si atunci ajungem sa cautam personal calificat sa se ocupe de verificarile necesare. Putem apela cu incredere la o firma specializata   in incarcare freon aer conditionat, datorita experientei si profesionalismului de care da dovada.

Ce facem cand aparatul de aer conditionat nu mai functioneaza eficient?

Aparatele de aer conditionat, indiferent de perioada de utilizare, necesita cel putin o data pe an o revizie completa, acest lucru insemnand atat verificarea pieselor, cat si curatarea si igienizarea acestora, pentru a se putea beneficia de potentialul maxim al acestuia.

Chiar daca nu este utilizat o perioada mare de timp, inainte de folosirea acestuia sunt necesare verificari, caci in interiorul acestuia se depun o data cu trecerea timpului atat praf, cat si bacterii sau alt fel de impuritati care pot afecta calitatea aerului. Acesta este si motivul pentru care este necesara curatarea filtrelor si a altor piese din interior, caci acestea pot determina anumite deficiente in modul de functionare.

De ce se pierde freonul din instalatie?

De asemenea, chiar si in cazul in care aparatul este folosit doar pe perioada verii, cantitatea de freon poate scadea sau nu mai are eficacitatea de la inceput, acesta este si motivul pentru care verificarile legate de acesta trebuie sa aiba loc la inceputul verii, pentru a va putea bucura de aerul racoros.

incarcare freon aer conditionat

Cantitatea de freon poate scadea uneori datorita faptului ca exista anumite probleme legate de instalatie, mai exact nu mai sunt bine facute imbinarile intre conducte sau apar anumite fisuri, pe acolo fiind eliminat in cantitati mici freonul. Aparatului de aer conditionat ii scade eficienta inclusiv in cazurile cand nu este folosit pentru perioade mari de timp.

Firmele specializate in incarcare freon aer conditionat beneficiaza de suficienta experienta si de aparatura profesionala pentru a putea descoperi in timpul verificarii sau al reviziei care este adevarata problema a aparatului de aer conditionat.

La cat timp este necesara o incarcare cu freon?

In general, aparatele de aer conditionat necesita o incarcare aer conditionat o data la 2 ani, astfel incat aparatul sa functioneze in permanenta la randament maxim.

In cazul in care cantitatea de aer conditionat nu este suficienta, vor aparea alte probleme, precum supraincalzirea compresorului, care in timp se deterioreaza pana la distrugerea complete. De asemenea, in cazurile cand nu este o cantitate suficienta de freon in instalatie, apare un consum crescut de energie electrica.

Atunci cand aparatele de aer conditionat sunt verificate in mod constant si cantitatea de freon este cea potrivita, aparatele vor functiona o perioada indelungata de timp, fara a avea nevoie de reparatii si fara consum ridicat de energie electrica.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.