De ce tot mai multi consumatori prefera iluminatul cu aplice LED?

De ce tot mai multi consumatori prefera iluminatul cu aplice LED?

Mecanismul care emite lumina (LED) este una dintre cele mai eficiente tehnologii de iluminat eficiente din punct de vedere energetic si in curs de dezvoltare rapida. Acestea pot fi becuri sau aplice LED de calitate si care dureaza mai mult, sunt mai durabile si ofera o calitate similara sau mai buna a luminii decat alte tipuri de iluminat. Vezi cele mai bune 8 lucruri pe care nu le stiai despre aplice LED.

Economisesti energie

aplice led

Aceste aplice LED ofera o tehnologie de iluminat eficienta din punct de vedere energetic si are potentialul de a schimba fundamental viitorul iluminatului in intreaga lume. LED-urile rezidentiale – in special produsele clasificate Electric Concecpt – utilizeaza cel putin 75% mai putina energie si dureaza de 25 de ori mai mult decat iluminatul incandescent.

Utilizarea pe scara larga a iluminatului LED are cel mai mare impact potential asupra economiilor de energie din Uniunea Europeana. Pana in 2027, utilizarea pe scara larga a LED-urilor ar putea economisi aproximativ 348 TWh (in comparatie cu nicio utilizare a LED-urilor) de energie electrica: aceasta este productia electrica echivalenta anuala a 44 de centrale electrice mari (1000 megawati fiecare) si o economie totala de peste 30 de miliarde de dolari comparativ cu preturile de astazi ale energiei electrice.

Prin ce se deosebesc LED-urile?

Iluminarea cu aplice LED este foarte diferita de alte surse de iluminare, cum ar fi becurile incandescente si CFL-urile. Diferentele cheie includ urmatoarele:

Sursa de lumina: LED-urile sunt de dimensiunea unui fulg de nea, iar un amestec de LED-uri rosii, verzi si albastre este de obicei utilizat pentru a face lumina alba.

Directie: LED-urile emit lumina intr-o directie specifica, reducand nevoia de reflectoare si difuzoare care pot captura lumina. Aceasta caracteristica face ca LED-urile sa fie mai eficiente pentru mai multe utilizari, cum ar fi farurile incastrate si iluminarea colturilor. In cazul altor tipuri de iluminare, lumina trebuie reflectata in directia dorita si este posibil ca mai mult de jumatate din lumina sa nu paraseasca niciodata corpul.

Caldura: LED-urile emit foarte putina caldura. In comparatie cu becurile incandescente care isi elibereaza 90% din energie pe masura si emit caldura si CFL-urile isi elibereaza aproximativ 80% din energie sub forma de caldura.

In prezent, iluminatul cu aplice LED este disponibil intr-o mare varietate de produse casnice si industriale, iar lista creste in fiecare an. Dezvoltarea rapida a tehnologiei cu LED-uri duce la mai multe produse si la o imbunatatire a eficientei de fabricatie, ceea ce duce la cresterea preturilor.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.