De ce sunt tavanele false

Fie ca iti doresti renovarea casei sau doar vrei sa stii ce sa ai in vedere atunci cand vrei sa iti cumperi o casa, ar trebui sa ai in vedere anumite modele de tavane false, care ofera un aspect cu adevarat deosebit incaperilor din locuinta ta. Insa, pe langa aspectul deosebit al acestor tipuri de tavane, ele au si un rol practic ce aduce numeroase beneficii locuintelor si care te pot convinge din prima sa le alegi.

Ce este tavanul fals?

Aceste tavane false mai poarta denumirea de tavane suspendate si reprezinta un tavan suplimentar, care este montat suspendat fata de tavanul principal al incaperii. Aceste tavane false pot fi realizate din placi de gips, panouri de lemn sau diverse alte materiale.

Tavanul fals a devenit un must-have in locuintele moderne si sofisticate, caci aceste tavane false ofera un aspect special si ofera confort din mai multe puncte de vedere.

Tot ceea ce trebuie sa faci, atunci cand iei decizia de a monta in locuinta un tavan fals, este sa tii cont de design-ul locuintei si de textura, finisajul si culoarea noului tavan.

Tavan fals

Care sunt beneficiile tavanelor false?

Tavanele false ofera foarte multe beneficii incaperilor, iar printre acestea se numara mascarea instalatiilor electrice si sanitare, acestea inrautatind design-ul general al unei case. De asemenea, daca se doreste montarea unor spoturi luminoase in tavan nu exista o alta varianta decat daca se va monta un tavan fals. Daca doresti sa iti montezi si un aparat de aer conditionat, atunci spliter-ul nu trebuie sa fie montat la vedere.

Tavanul fals este potrivit si pentru acele incaperi unde se doreste conservarea energiei, caci aerul conditionat devine mult mai eficient atunci cand incaperea are un volum mai redus.

Fonoizolarea este un alt avantaj pe care aceste tavane false il ofera incaperilor, caci acesta poate reduce mult sunetul pe care il provoaca vecinii zgomotosi. Acest lucru se datoreaza placii de gips- carton si vatei minerale utilizate. Utilizarea unei benzi de polipropilena va permite ca zgomotul sa nu se propage in incaperi.

Acustica unei incaperi este mult imbunatatita datorita tavanului fals, insa trebuie sa se aleaga un tavan fals din placi perforate, nu din gips- carton.

Igrasia nu va mai fi o problema pentru locuintele unde se opteaza pentru tavane false, caci stratul de vata minerala care trebuie montat intre tavan si tavanul fals are rolul de izolator termic.

Placile din gips-carton care formeaza tavanul fals au rolul de a absorbi vaporii de apa care apar atunci cand aerul din incepere este prea umed, ca mai apoi, acesti vapori sa fie eliberati atunci cand aerul din incapere devine uscat.

Cum se monteaza tavanele false?

Exista mai multe tipuri de tavane false, de aceea modul in care acestea se monteaza este diferit. Totusi, procedura de montare este in mare parte asemanatoare pentru orice model de tavane false, si anume:

  • Montarea profilelor metalice cu ajutorul unor dibluri
  • Montarea placilor de gips-carton cu ajutorul unei surubelnite
  • Finisarea imbinarilor dintre placile de gips- carton si perete
  • Aplicarea vopselei decorative.

Sursa: VIPCasa.ro

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.