De ce este important sa folosim baza de machiaj?

Primele produse cosmetice pe care trebuie sa le aplicam pe fata sunt acele baze de machiaj, care au rolul de a pregati tenul si de a oferi o rezistenta mai mare machiajului. Astfel, orice femeie care isi doreste un aspect de portelan al tenului, dar si o durata mult mai mare in care celelalte produse sa reziste, trebuie sa aleaga acea baza de machiaj potrivita tenului pe care il are.

Ce beneficii aduce tenului baza de machiaj?

Aplicarea bazei de machiaj aduce numeroase beneficii tenului, se poate spune unul mai important ca altul.

Astfel, cel mai important dintre toate poate fi considerat faptul ca o baza de machiaj reuseste sa ascunda toate imperfectiunile tenului si sa ofere luminozitate si stralucire, astfel incat tenul sa isi arate adevarata frumusete naturala.

De asemenea, o baza de machiaj reuseste sa ascunda ridurile fine, sa acopere cicatricile, sa absoarba excesul de sebum si sa reduca luciul in anumite zone ale fetei. Toate aceste lucruri contribuie la o rezistenta sporita a machiajului.

Baza de machiaj reuseste de asemenea sa protejeze pielea de factorii externi, de alergeni si de toti acei factori care favorizeaza aparitia acneei. Primer-ul protejeaza tenul si de actiunea razelor ultraviolet, de vant sau de poluare.

Femeile care sufera de anumite afectiuni ale tenului, precum rozaceea, eruptii, acnee sau doar au riduri, trebuie sa foloseasca obligatoriu baza de machiaj sau primer-ul inainte de a aplica fondul de ten.

 Ce tipuri de baza de machiaj exista?

Baza de machiaj se gaseste in trei texturi diferite, mai exact lichida, solida si sub forma de pudra si pornind de la acestea au aparut si alte tipuri, precum cea mousse sau minerala.

De asemenea, fiecare tip de baza de machiaj se potriveste unui anumit tip de ten, fie ca este vorba de cel sensibil, gras sau uscat.

baze de machiaj

Pentru tenul mixt si gras, cel mai recomandat tip de baza de machiaj este cea cu textura compacta, caci aceasta are o putere mare de acoperire si reuseste sa inlature excesul de sebum.

Baza de machiaj sub forma de gel este potrivita de asemenea pentru femeile cu tenul gras, caci reuseste sa ofere o netezire a tenului si o acoperire a imperfectiunilor acestuia, acest tip de primer avand la baza silicon.

Cel mai potrivit model de baza de machiaj pentru tenul uscat este acel tip lichid sau cremos, care reuseste sa hidrateze tenul, caci au in componenta anumite ingrediente precum glicerina, uleiul de jojoba sau proteine hidrolizate. Acesta se aplica cu ajutorul unui buretel sau cu o pensula speciala, insa cel mai potrivit este sa se intinda pe ten cu varful degetelor.

Cum se alege nuanta potrivita de baza de machiaj?

Pentru a alege cel mai potrivit model de baza de machiaj trebuie sa se tina cont de nuanta tenului si de problemele acestuia, Astfel, trebuie sa se aleaga dintre nuantele roz, verde, galben sau violet si sa se testeze pe laterala obrazului, pe mandibula, pentru a vedea daca acest tip de primer este cel potrivit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.