De ce este continutul cel mai important aspect de pe site-ul tau?

Trebuie sa te gandesti la continut ca la acel detaliu, sa il numim asa, care face diferenta dintre tine si restul site-urilor. Acesta este aspectul care il va convinge pe utilizator sa te aleaga pe tine si nu concurenta.

De asemenea, design-ul conteaza extrem de mult, atrage vizitatorii, atrage atentia, insa in cele din urma continutul va fi cel care motiveaza cititorii sa ramana pe site sau sa caute in alta parte.

Trebuie sa vezi continutul ca pe o posibilitate de a lega conexiuni cu vizitatorii tai.

  1. Continut original

La acest capitol trebuie sa gandesti ca un adevarat strateg. Toata lumea are un timp limitat, pe care nu vor dori sa il piarda pe tot felul de informatii care nu au nicio valoare. Gandeste-te ce te-ar motiva pe tine sa ramai pe un site? Cauti un lucru, dai click pe primele variante care iti sunt oferite de motoarele de cautare si daca in decurs de cateva secunde nu ti se pare relevanta informatia, treci mai departe.

De asemenea, Google te va penalize destul de brutal daca informatia ce o oferi nu va fi variata, nu poti lasa aceleasi articole la nesfarsit, trebuie mereu sa aduci ceva nou, ceva inedit, original, ce sa nu fie preluat de la alte surse.

  1. Audienta

Inainte de a te apuca sa scrii si sa contruiesti site-ul in jurul continutului, trebuie sa ai in vedere publicul tinta. Trebuie sa investesti in a analiza piata, in a observa ce fel de vizitatori ai si sa vii cu continut valoros in intampinarea lor. Nu vei scrie acelasi tip de articole pentru oameni care sunt interesati de produse pentru bebelusi (de exemplu) ca si pentru persoane passionate de constructii.

Trebuie sa te poti pune in locul vizitatorului tau si sa joci un joc de imaginatie in care sa iti dai seam ace tip de continut s-ar potrivi business-ului pe care il promovezi, ce tip de articole ar prezenta interes publicului tau tinta.

  1. Cuvinte cheie

Stim deja cu totii de ce este important sa investesti in a gasi, in a avea cuvinte cheie relevante. Acestea te ajuta sa ajungi in topul motoarelor de cautare. Nu e vorba doar de asta, folosind cuvintele cheie potrivite poti ajuta utilizatorul, cititorul sa stie daca poate gasi pe site-ul tau informatia ce o cauta sau nu.

Degeaba ai cuvinte cheie pompoase daca in momentul in care cineva acceseaza pagina ta web nu va gasi detalii relevante ce se invart in jurul cuvintelor cheie alese.

  1. Cum facem rost de continut de calitate?

In cazul in care ai fost mereu pasionat in secret de scris insa nu a fost niciodata ocazia potrivita pentru a pasi spre aceasta cale artistica, acum e momentul.

Daca ai timpul necesar, esti persoana cea mai in masura pentru a scrie continut de calitate pentru site-ul tau, avand in vedere ca e afacerea ta, tu stii cel mai bine ce vrei si cum vrei sa promovezi.

In cele mai multe cazuri insa, nu vei avea timpul necesar pentru a umple site-ul tau cu continut de calitate, variat, original si asa mai departe.

Pentru aceste situatii s-a inventat job-ul de copywriter. Ce este un copywriter? Un copywriter este o persoana profesionista care iti va aduce continutul dorit pe site, in concordanta cu cerintele, dorintele tale astfel ca tu sa nu iti mai faci griji in legatura cu acest aspect.

Ca si concluzie insa, tine minte faptul ca investesti in continut pentru a investi in afacerea ta. Continutul pe care il oferi este cel ce iti va aduce venitul, in cele din urma. Site-ul tau trebuie sa fie ca o planta pe care o ingrijesti constant, o ajuti sa creasca si in cele din urma iti creeaza oxigen.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.