De ce e important sa stii ce inseamna Seria de sasiu?

Seria de sasiu reprezinta CNP-ul masinii tale. Seria VIN (Vehicle Identification Number), asa cum se mai numeste, este un numar unic de identificare, format din 17 cifre si iti ofera informatii importante despre masina. Acest tip de numar de identificare poate fi gasit si pe motociclete, camioane, tractoare, etc.

Dupa cum se observa si in imaginea de mai sus, seria de sasiu cuprinde tara in care a fost fabricata masina, marca auto, tipul de masina, caracteristici particulare ale modelului (caracterele 4, 5, 6, 7, 8), anul fabricatiei, codul fabricii de automobile si ultimele caractere (12, 13, 14, 15, 16, 17) seria unica a automobilului.

Daca ai de gand sa-ti achitionezi o masina second-hand, seria de sasiu te va ajuta sa afli informatii reale despre masina si sa poti verifica daca povestea spusa de vanzator e cea adevarata.

Pentru a afla informatii despre istoria masinii, intra pe pagina oficiala a Autoritatii pentru Supraveghere Financiara si acceseaza baza de date nationala pentru prejudicii si daune, numita CEDAM. Daca stii seria de sasiu si cateva informatii despre masina, poti verifica acolo toate daunele auto platite prin polita de asigurare RCA.

Magazinul online de piese auto Alex & Bea Auto Group  va asteapta cu cele mai bune sfaturi si oferte!

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.