DE CE COS FUM PROFESIONAL?

de ce cos fum

DE CE COS FUM PROFESIONAL?

Intr-un sistem de incalzire a locuintei, anasamblul cos fum – sursa de caldura este unul din cele mai importante!

   Un cos fum neconform poate afecta atat functionarea sursei de caldura, dar poate pune in pericol intreaga locuinta, crescand riscul de incendiu, riscul intoxicatiei cu monoxid de carbon etc
   In urma arderii, gazele rezultate se ridica in cos, si se racesc pe masura ce urca. In aceste conditii este favorizata aparitia condensului dar scade si tirajul. Atunci cand cosul de fum nu este izolat termic, temperatura joasa a cosului de fum in contact cu fumul fierbinte creeaza condensul, care devine acid si corodeaza interiorul cosurilor de fum neprofesionale. De aceea, un cos fum profesional are o rezistenta crescuta la condensul acid, lucru confirmat de Garantia de 30 ani, dar si tiraj foarte bun datorita mentinerii temperaturii gazelor de ardere in cos.

 Un cos fum profesional favorizeaza functionarea la randament maxim a centralei

semineului, sobei, in timp ce la un cos fum neprofesional arderea combustibilului este incompleta, exista pericolul patrunderii fumului in locuinta si depunerea funinginii si a gudronului pe peretii cosului de fum (pericolul depunerilor este cel mai mare, deoarece cosul de fum poate lua foc de la o simpla scanteie).

Siguranta nu este o joaca!

www.kaminhorn.ro

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.