Daca nu ai acasa o pereche de gantere, ar trebui sa iti cumperi

Indiferent de locul in care te afli in ceea ce priveste miscarea si conditia fizica, o pereche de gantere ar trebui sa fie nelipsite din casa ta. Sunt usor de depozitat, destul de ieftine, usor de manuit si versatile. In plus, te ajuta sa imbunatatesti rezultatele pe care le obtii in mod obisnuit de pe urma exercitiilor practicate.

Multe persoane renunta la a face miscare din simplul motiv ca nu au timp sa ajunga la sala de fitness sau sa iasa la alergat. Insa posibilitatile de a face miscare nu se limiteaza doar la cele doua variante. Poti face exercitii oriunde si oricand, cu o singura conditite: sa vrei!

Asadar, afla ca si acasa iti poti construi si urma un plan de antrenament care te va ajuta sa iti atingi obiectivele: sa slabesti, sa te mentii, sa cresti masa musculara, sa tonifiezi muschii, etc.

Cum faci asta?

In primul rand, ar trebui sa iti cumperi o perche de gantere. Greutatea acestora depinde de locul in care te afli in ceea ce priveste conditia fizica si forta musculara. Astfel, daca esti chiar la inceput in ale exercitiilor, opteaza pentru o greutate fitness mai mica (1-2 kg de exemplu). Pe de alta parte, daca esti intr-un stadiu mai avansat, alege acea greutate care iti permite sa duci la bun sfarsit exercitiile (la ultimele repetari ar trebui sa simti ca depui un efort mai mare).

De ce sa iti cumperi o pereche de gantere si nu orice alt tip de echipament?

Motivele sunt nenumarate, insa iata-le pe cele mai importante:

1. Cost

O pereche de gantere este mult mai ieftina decat un aparat de abdomene sau mai stiu eu ce alta inventie de la teleshopping care iti promite un corp de invidiat in doi timpi si trei miscari.

2. Eficienta

O pereche de gantere, folosita asa cum trebuie, te va ajuta sa obtii rezultate mult mai bune decat daca ai opta pentru unul dintre aparatele de care vorbeam mai sus.

3. Versatilitate

O pereche de gantere, sau chiar o singura gantera, poate fi folosita la o multime de exercitii, spre deosebire de alte echipamente de fitness, care au o utilizare limitata.

4. Depozitare

O pereche de gantere poate fi mult mai usor de depozitat, chiar si intr-un spatiu minunscul, spre deosebire de alte echipamente de gimnastica.

5. Transport

Aceeasi pereche de gantere poata fi luata cu probleme in bagaj, atunci cand calatoresti, indiferent ca mergi cu trenul, cu masina sau cu avionul (aici situatia e un pic mai delicata, caci depinde foarte mult de greutatea ganterelor).

Iata, asadar, ca o pereche de gantere este o adevarata mana cereasca la casa omului. Poti obtine rezultate uimitoare doar cu acest echipament, fara sa te deplasezi la sala sau sa alergi kilometri intregi in fiecare zi. Totul este sa vrei si sa iti faci un plan de antrenament de care sa te tii cu sfintenie.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.