Cutiute muzicale create de maestri

Cutiile muzicale nu sunt doar un loc pentru a stoca obiecte de valoare si bijuterii, ci si un decor interior. In Evul Mediu, cutiutele muzicale erau un simbol al bogatiei, fiindu-le alocat cel mai onorabil loc in casa. 

De-a lungul timpului, structura acestor cutiute muzicale a fost imbunatatita si complicata, incepand sa fie folosite ca niste cufere sau cutii de bijuterii, pentru a stoca obiectele personale ale femeilor. Cutiile muzicale ca si bijuteriile,  erau ele insele opere de arta.  Cutiile muzicale, erau foarte rafinate si, in acelasi timp un obiect amuzant pentru membrii familiei, umpland casa cu o atmosfera de basm si mister. Cel mai valoros lucru din castele antice, erau secretele depozitate pe fundul dublu al cutiutelor muzicale si in sertarele secrete.

Cutiute musicale – remember din copilarie

In Europa, asemenea cutiute musicale, au devenit perfecte, iar pretul si calitatea lor au fost determinate de capacitatile clientului. Deci, pentru familia Medici, Sandro Botticelli a pictat el insusi casete muzicale.  De la aparitia lor, cutiutele muzicale au servit exclusiv pentru distractie. In majoritatea cazurilor, aceste cutiute evocau amintiri din copilarie, calmand cu melodiile lor blande, amintirile din trecut, deschizand doar capacul si intorcand cheita. La prima vedere, sistemul cutiutelor muzicale pare simplu, dar in realitate, in interiorul acesteia exista un mecanism complex al rotilor, dintilor, izvoarelor interconectate.

Astazi, cutiutele muzicale vintage se gasesc in magazinele de antichitati. Acestea pot fi cutii mari, gramofoane, precum si  cutiute muzicale miniaturale, ce pot fi facute suveniruri. Cutiutele muzicale sunt comune in multe tari, atat in ​​Asia sau America, cat si in Europa. De exemplu, in Japonia, in orasul Otaru, exista cel mai mare magazin de cutii muzicale din tara. Aici poti gasi atat cutiute antice, cat si moderne. Italienii au fost mult timp considerati cei mai calificati mestesugari in fabricarea cutiilor muzicale. Renumita firma italiana Ercolano produce si astazi cutii muzicale, iar cea mai faimoasa  este „Belaya Slava”. Toate lucrarile se fac, ca si in trecut, manual, folosind zece pana la cincisprezece tehnologii.

Calitatea cutiutelor muzicale

In interior, cutiuta muzicala este captusita cu lemn si acoperita cu mahon. In procesul de prelucrare, se utilizeaza mai multe tehnici – incepand cu finisarea profunda si terminand cu aplicarea lacului pe imagine de catre artist. Un element obligatoriu al fiecarei cutii muzicale,  este un velveter de plus, cu care este captusita cutiuta la interior, protejand toate piesele placate cu aur, de oxidare. Si atingerea finala este o frumoasa melodie delicata, al carei sunet este de inalta calitate, avand un mecanism sigur, care va functiona intotdeauna cand deschizi capacul. Destul de cunoscute sunt cutiutele muzicale  metalice, al caror design a fost elaborat de agentia britanica Madison TMB la ordinul Hilltop. Desigur, astfel de cutiute muzicale, pot fi cumparate foarte usor din magazinul online cu cadouri surpriza. Fiecare dintre aceste modele corespunde unei scheme individuale de culori, ornament si ilustratie. Conform unei vechi traditii, imaginile sunt incadrate de baghete aurii voluminoase, asa cum au fost create de faimosii maestri. Melodiile nu au fost alese din intamplare, deoarece artistul s-a adresat temelor muzicale ale orchestrei si serenadei, sau care intruchipeaza vizual melodia castelului. In general, in fiecare cutiuta muzicala, se poate observa solutia integrata a maestrilor.

 

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.