Curatenia la locul de munca

 

In locurile de munca in care angajatii trebuie sa lucreze cu utilaje sau substante periculoase trebuie sa existe echipamente de urgenta pentru cazurile in care apar accidente. Pentru cei care lucreaza in laborator, fabrica de medicamente, fabrica de mobila, fabrica de utilaje, confectii. Lispa lor din aceste medii poate afecta angajatii permanent si ii poate incapacita din anumite puncte de vedere.

In acest sens exista firme specializate ca River Trade care comercializeaza aceste tipuri de echipamente pentru igiena pentru ca angajatii tai sa lucreze in siguranta. Acestea sunt urmatoarele:

Spalatoarele de ochi – sunt esentiale in cazurile in care un angajat are un accident care ii afecteaza ochii. Spalatoarele sunt sigure si eficiente deoarece curata ochii fara sa ii afecteze. Este indicat ca acestea sa fie amplasate in apropierea bancului de lucru pentru a fi la indemana angajatilor.

Dusurile de urgenta – sunt necesare la locurile de munca unde se manipuleaza substante chimice toxice care pot afecta integritatea corporala a angajatilor. Sunt vitale in cazrile in care au loc experiente periculoase deoarece se folosesc foarte rapid si nu ocupa mult loc de depozitare.

Dispenserele cu plasturi – reprezinta o necesitate in toate locurile de munca unde angajatii trebuie sa lucreze cu obiecte ascutite cu care se pot accidenta foarte usor. Sunt utile in situatiile in care un angajat are o rana minora dar care trebuie curatata si protejata.

Pe langa aceste echipamente exista si solutii speciale pentru situatiile in care este necesara neutralizarea substantelor acide sau alcaline.

Toate aceste echipamente sunt o necesare impreuna cu trusa de prim ajutor pentru ca angajatii sa lucreze intr-un mediu sigur si confortabil. Este datoria angajatorului sa asigure cele mai bune conditii pentru toti angajatii lui si sa le puna la dispozitie echipamente speciale pentru urgenta.

Este recomandat ca toate echipamentele de igiena si curatenie sa fie de la distribuitori de top care au in portofoliu produse de calitate. In acest fel, in cazul unei urgente, echipamentele sa functioneze corespunzator fara probleme. De asemenea ele trebuie sa fie rezistente pentru a putea fi folosite mult timp de catre angajati.

Comentarile sunt inchise