Curatenia la locul de munca

Curatenia la locul de munca ajuta la intretinerea unui mediu de lucru placut, la cresterea productivitatii si contribuie la promovarea si crearea unei imagini pozitive despre companie, de aceea este absolut necesara.

Locul de munca este locatia unde ne petrecem cea mai lunga parte a zilei. De aceea, este foarte important sa ne simtim cat mai confortabil posibil, iar curatenia este unul dintre factorii care influenteaza destul de mult aceasta stare. Pentru angajati este deosebit de placut ca, in momentul in care ajung la locul de munca, sa fie surprinsi de un aer curat si frumos mirositor, iar totul in jurul lor sa straluceasca de curatenie.

Nimanui nu ii place mizeria sau dezordinea, care, pe langa faptul ca ne da o stare de proasta dispozitie si lipsa de productivitate, este un mediu total neplacut, unde riscul aparitiei de virusi este foarte ridicat. Intr-un mediu de lucru murdar si neplacut senzatia de oboseala este mult mai mare si mai apasatoare, fata de un mediu de lucru curat, aerisit si placut.

Pentru a mentine locul de munca igienizat si curat, este recomandat ca minim o data la 2-3 luni sa se realizeze o curatenie generala, care sa includa spalarea covoarelor sau mochetelor, a pardoselilor, a geamurilor si a mobilierului. Spalarea mecanizata a pardoselii este una dintre cele mai eficiente variante de curatare a acesteia, deoarece, datorita mecanismului de spalare, se realizeaza o curatare in profunzime.

De asemenea, pentru a efectua o curatenie completa trebuie curatate si aparatura de birou, cum ar fi tastatura, monitoarele si unitatile computerelor, scaunele sau mobilierul. Toate acestea, necuratate, devin medii optime pentru dezvoltarea microbilor si a bacteriilor. Mobilierul este recomandat sa fie curatat cu o solutie speciala, care impiedica depunerea prafului si a bacteriilor, pentru o perioada mai indelungata de timp.

Grupurile sanitare si oficiile sunt de asemenea medii, care neigienizate, faciliteaza dezvoltarea si aparitia diverselor bacterii. Acestea este recomandat sa fie curatare si dezinfectate zilnic, pentru a impiedica si preveni aparitia bacteriilor, iar hartia igienica si sapunul este obligatoriu sa fie nelipsite.

In general, in timpul realizarii curateniei cotidiene, se omite curatarea obiectelor de feronerie, a usilor, a balustradelor sau a caloriferelor, insa in momentul realizarii unei curatenii generale acestea nu trebuie sub nicio forma uitate. Praful depus pe acestea poate cauza, pe langa un aer greoi si apasator, diverse tipuri de alergii, care in timp sa ne afecteze grav sanatatea. De aceea, este recomandat ca balustradele sa fie bine dezinfectate, intrucat ele fiind atinse frecvent devin un depozit de bacterii si microbi. La fel este recomandat ca si caloriferele sa fie bine igienizate, altfel ele pot deveni un mediu propice pentru diferite insecte.

Daca doriti sa asiguranti, atat dumneavoastra, cat si angajatilor dumneavoastra, un mediu de lucru curat si sanatos, va recomandam sa apelati cu incredere la serviciile de curatenie generala Cluj, oferite de Splendorama, care cu siguranta vor face ca locul de munca sa devina un mediu curat, placut si dezinfectat.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.