Cumparare sau inchirierea unei masini pe termen lung ?

Inainte de a sari in cumpararea sau inchirierea unei masini , puneti-va cateva intrebari :

  • Cati kilometri obisnuiesti sa faci annual
  • Care sunt costurile lunare ale masinii ( revizie, ITP, asigurari, schimb de cauciucuri iarna/vara )
  • In ce scop utilizezi masina
  • Te plictisesti des de masina pe care o conduci ?

In ultimul timp, inchirierea unei masini pe termen lung , cu sau fara optiunea de cumparare la sfarsitul perioadei de inchiriere , a depasit  simpla optiune de cumparare  .

Tot mai multe firme dar si persoane private aleg sa inchirieze o masina in loc sa cumpere. Inchirierea unei masini iti permite ca la fiecare trei ani ( in cazul unui contract de inchiriere pe termen lung )sa ai o masina noua , la zi din punct de vedere al normelor de poluare si de securitate  ,fara a avea cheltuieli de intretinere .

In ultimii ani valoarea impozitelor ,a asigurarilor  au crescut , insa daca ai o masina inchiriata  aceste cheltuieli sunt in sarcina firmei de la care inchiriezi masina .

In contractul de inchiriere  poti opta pentru a avea asistenta tehnica non-stop , asa ca in caz de defectiune tehnica a masinii poti beneficia imediat de inlocuirea acesteia  Reviziile obligatorii sunt incluse in chiria lunara si sunt facute la serviceuri autorizate .

Schimbul de cauciucuri vara/iarna pentru care costurile suplimentare sunt foarte mari , intra in sarcina firmei de inchirieri .

Daca ai optat pentru cumpararea unei masini  , trebuie sa stii ca in momentul in care ai iesit cu masina pe poarta dealerului auto valoarea acesteia a scazut deja cu 30%  iar deprecierea anuala este de 10% . Revinderea masinii necesita timp si energie .

In schimb , daca ai o masina inchiriata , in momentul in care te-ai plictisit de  ea , sau aceasta nu mai corespunde  standardelor sau nevoilor tale ( fie  ca ti s-a marit familia ,  fie ca ai nevoie de o masina cu tractiune 4×4 ) poti solicita  la firma de inchirieri masini  o alta varianta  .

Daca in sfarsit te-ai hotarat sa inchiriezi o masina si ai gasit firma de rent a car in care poti avea incredere , lucreaza in continuare cu ea ; avantajul va fi de ambele parti !!

Asa ca te asteptam la FRANCROCAR RENT A CAR   !

Comentarile sunt inchise