Cum se monteaza lambriurile de lemn

Pentru finisarea peretilor exteriori sau interiori ai caselor se pot utiliza diverse metode, una dintre ele fiind montarea lambriurilor din lemn. Acestea au numeroase beneficii, printre care se numara faptul ca sunt usor de intretinut, asigura incaperii izolare termica si fonica si ofera casei un aspect rustic si confortabil.

Montarea lambriurilor din lemn se face destul de simpu si rapid. Pentru inceput se fixaza cu dibluri sipcile de lemn in perete. Apoi se marcheaza liniile unde vor fi fixate, lasand o distanta de la podea de aproximativ 30 cm si tot atat si in partea superioara.

Gaurile unde vor fi fixate diblurile se realizeaza cu un ciocan rotopercutor, iar apoi sipcile se fixeaza cu o surubelnita cu acumulator. Pentru a verifica netezimea acestora se aseaza un poloboc pe cele doua sipci, structura lambriurilor fiind asemanatoare cu cea a placilor de parchet.

Pentru montarea sistemelor de prindere a lambriurilor este nevoie de un ciocan normal si de cuie de mici dimensiuni, iar apoi urmeaza fixarea proprou-zisa a placilor de lambriu.

Datorita structurii asemanatoare cu a placilor de parchet, cantul este realizat in asa fel incat lambriurile sa se asambleze perfect intre ele.

Montarea lambriurilor trebuie realizata placa cu placa.

Marginea inferioara si cea superioara a lambriului se mascheaza prin montarea unei plinte. Aceasta se lipeste cu adeziv iar surplusul poate fi foare usor indepartat cu o carpa.

In situatia in care, peretii pe care urmeaza a fi montate lambriurile, prezinta igrasie sau mucegai, se recomanda indepartarea cauzelor care au condus la apartitia acesor probleme, curatarea si tratarea peretilor iar abia apoi  montarea lambriurilor.

Enipau va pune la dispozitie o gama diversificata de lambriuri rasinoase, drepte si semirotunde, de diferite dimensiuni, ce poti fi utilizate atat pentru amenajarea interioara cat si pentru cea interioara a casei.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.