Cum se alege un pistol pneumatic de vopsit?

pistoale pneumatice de vopsit

Pistoalele pneumatice de vopsit sunt indispensabile pentru acoperirea diferitelor suprafetelor cu un strat protector de vopsea, grund, lac, bait, etc, deoarece permit pulverizarea rapida si fara efort a unui strat fin ce acopera uniform suprafetele dorite. Pistoalele pneumatice de vopsit din oferta Eximod Pneumatic Expert sunt modele usor de utilizat si intretinut, cu 3 reglaje: modul de aplicare a vopselei, volumul de vopsea si debitul de aer, au tragaci sensibil, iar unele dintre ele sunt prevazute cu mini regulator de presiune cu manometru.

Alegerea unui pistol pneumatic de vopsit poate fi destul de dificila, motiv pentru care trebuie avute in vedere cateva aspect esentiale pentru a achizitiona o astfel de unealta:

  • Dimensiunea suprafetei care trebuie acoperita. Daca se doreste realizarea unei reparatii sau retus pe o supratata mica, este recomandat un pistol de vopsit cu cana de 125 ml si duza mica (0,5-1,0 mm). Pentru acoperirea suprafetelor medii, un pistol de vopsit cu cana de 0,5-1,0 l este alegerea potrivita, iar pentru acoperirea suprafetelor mari se recomanda utilizare unui pistol pneumatic de vopsit fara cana care se conecteaza la o pompa cu diafragma sau vas presurizat, capabile sa ofere o autonomie de lucru mai mare.

 

  • Tipul pistolului: HP, HVLP, LVLP. Pistoalele de vopsit standard, HP, sunt o alegere potrivita pentru acoperirea unor suprafete mici spre medii, in cadrul unor aplicatii de vopsit nu foarte pretentioase, cand utilizatorul doreste sa investeasca o suma mai mica in achizitionarea pistolului si/sau a compresorului (aceste pistoale functioneaza cu un volum de aer mai mic). Modelele HVLP si LVLP aduc o reducere a consumului de vopsea deoarece cea mai mare parte a cantitatii folosite ajunge pe suprafata care se vopseste.

 

  • Caracteristicile tehnice ale pistolului de vopsit, precum numarul de reglaje, dimensiunea duzei, capacitatea canii, materialul din care sunt confectionate duza si alte piese care vin in contact cu materialul care se pulverizeaza. La alegerea dimensiunii duzei pistolului de vopsit se va tine cont de vascozitatea materialul care se aplica.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.