Cum sa-ti depozitezi incaltamintea in extrasezon

Atunci cand se termina sezonul, incaltarile pe care le-ai purtat devin inutile pana la urmatorul sezon in care sunt potrivite.

Depozitarea lor poate sa decida daca le mai poti purta si anul urmator sau nu. Cum unele articole de incaltaminte sunt purtate doar un sezon, 9 luni pe an stau inchise intr-un dulap, asadar, trebuie sa te asiguri ca sunt depozitate corespunzator.

Ce trebuie sa faci pentru a depozita cat mai corect incaltamintea?

In primul rand trebuie sa o cureti foarte bine pe talpa. Este bine sa folosesti o laveta umeda, care sa indeparteze cu usurinta murdaria.

Incaltamintea din piele poate sa fie stearsa cu un servetel din hartie, iar daca pielea este dura, un strat de crema poate sa o ajute sa ramana moale pe intreaga perioada de depozitare.

Daca ai incaltaminte din materiale textile, aceasta trebuie cu atat mai mult sa fie curatata bine inainte. Este indicat sa aspiri materialul incaltarilor, pentru ca praful sa nu ramana fixat in tesatura.

Un alt lucru pe care trebuie sa il faci este sa pastrezi forma piciorului. Pentru a face asta poti sa folosesti o forma din plastic, reglabila sau daca nu ai acest accesoriu poti introduce in incaltari cocoloase de hartie. Trebuie sa introduci atata hartie incat pantoful sa arate ca si cand ai avea piciorul in el.

Depozitarea propriu zisa trebuie sa se faca in cutia in care ai cumparat incaltarile, iar acestea trebuie sa fie invelite in hartie. Daca nu ai cutia in care ai cumparat perechea de incaltaminte, poti alege alta cutie de carton sau cutii de plastic cu capac detasabil, pe care le gasesti in comert.

De asemenea, cuferele din lemn, pungile mari de plastic sau sacii de gunoi pot face o treaba foarte buna in acest sens. Evident, un pantofar sau un dulap pentru pantofi este cel mai indicat pentru depozitare, insa acesta trebuie sa aiba o inchidere cat mai ermetica, pentru a elimina posibilitatea de patrundere a prafului.

Dupa ce ai pus perechile de incaltaminte in cutii, trebuie sa le sortezi in functie de anotimp si de membri familiei. Poti sa lipesti cate o eticheta pe fiecare cutie in parte, pentru a sti cu exactitate ce pantofi sunt si ai cui sunt.

Depozitarea cutii se poate face in debara, intr-un dresing sau intr-un loc racoros si intunecat. Este de evitat sa fie depozitata pe balcon, deoarece umezeala si schimbarile bruste de temperatura pot sa distruga incaltamintea.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.