Cum sa optimizam site-ul on page

Daca vrei sa ai un site bine clasat in Google atunci ai nevoie sa iti optimizezi in primul rand site-ul din punct de vedere tehnic.

Optimizarea tehnica este procesul prin care ne asiguram ca site-ul ruleaza rapid, este usor de accesat de pe orice device, este usor de indexat si accesat de catre Google si ca toate functiile sunt bine create si ruleaza bine.

Dupa ce optimizam site-ul din punct de vedere tehnic, trebuie sa ne optimizam site-ul din punct de vedere on page – in aceasta faza ne optimizam toate elementele vizibile pe site / pe pagina precum titlurile, url-urile, linkurile, imaginile, contentul, alte elemente.

Este important de stiut ca in aceasta faza avem control mare asupra elementelor pe care dorim sa le optimizam.

Hai sa vedem cum putem optimiza on page site-ul nostru pentru a avea sanse mai mari de a atrage clienti pe site.

  1. Optimizarea titlurilor – este important sa ai titluri optimizate atat pentru Google dar si pentru oameni – adauga cuvantul cheie principal dupa care optimizezi pagina si un call to action sau numele brandului tau in Titlu. Asigura-te ca numarul maxim de caractere a titlului nu depaseste 70.
  2. Optimizarea url-urilor – aici trebuie sa avem url-uri care sa contina cuvantul cheie – ex. site-ultau.ro/cuvant-cheie – ele trebuie sa fie scurte, usor de citit si inteles.
  3. Optimizare descrieri – chiar daca descrierile nu mai sunt luate in considerare de catre Google trebuie sa stii ca ele au influenta asupra oamenilor. Adauga expresia cheie a paginii in descriere si un call to action.
  4. Optimizare content – aici putem dezvolta un ghid intreg despre cum sa dezvolti content pentru SEO, dar in mare contentul de pe site trebuie sa aiba minim 700 de cuvinte, sa fie scris pe un subiect intreg si sa fie original. Poti adauga si cuvinte cheie sinonime cu cel principal in content.

 

Afla mai multe despre cum sa iti optimizezi site-ul corect citind articolul de pe blog.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.