Cum sa amplasezi strategic spoturi LED in spatiul bucatariei

Fara sa vrem cel putin o data intr-o zi bucataria devine cea mai utila si necesara incapare a casei pentru ca o cafea, o omleta cu branza sau o pizza se vor savura cel mai bine la masa din bucatarie. Daca sunteti si pasionati in a gati atunci bucataria merita sa primeasca cea mai buna iluminare prin includerea de spoturi LED plasate strategic in zonele cele mai „fierbinti”.

Blatul de lucru care de regula este flancat de aragaz si chiuveta reprezinta zona cea mai accesata a unei bucatarii.

Aici este momentul, si merita sa aveti o solicitare in acest sens catre proiectant, de a plasa un numar suficient de spoturi LED incat lucrul sa fie o placere si sa puteti vedea clar si in amanunt toate ingredientele cu care lucrati.

Daca cumva fereastra bucatariei nu este una foarte generoasa, sau este situata pe punctul cardinal nord, atunci este imperios necesar ca amplasarea de spoturi LED sa coincida cu toata aceasta lungime in care gatiti.

Cea mai buna variata de includere a acestor spoturi LED este cea care utilizeaza mobila de bucatarie ce se afla suspendata deasupra blatului. Aici intervine o mica nuanta in ceea ce priveste latimea dulapurilor suspendate si in special a foii de material pe care se vor monta spoturi LED.

Va trebui calculata o pozitionare cat mai precisa a zonelor de montare pentru ca fluxul luminos generat sa fie poroiectat chiar pe centrul blatului. Acest lucru este extrem de util pentu a putea primi maximul de intensitate luminoasa chiar si atunci cand sunt utilizatate mai putin spoturi LED incastrate.

Centrul camerei de bucatarie este mai putin solicitat din punct de vedere al iluminarii si se va putea merge pe ideea montari de spoturi LED din metru in metru. In schimb deasupra mesei acestea ar trebui grupate in asa fel incat sa formeze in cerc sau un dreptunghi.

Alegeti acest tip de amplasare in functie de forma mesei, in asa fel incat perimetrul ei sa fie acoperit cu cel putin patru astfel de spoturi LED. Daca proiectul este unul de reamenajare merita ca pe langa aceste spoturi cu LED sa inlocuiti si prize si intrerupatoare pentru mai multa siguranta.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.