Cum previi durerile de spate cauzate de mersul pe bicicletă

În ultimii ani tot mai mulți oameni au descoperit plăcerea de a merge pe bicicletă, de a face mișcare și de a se menține în formă. Indiferent că ești începător sau avasat, ai aflat cu siguranță pe pielea ta beneficiile pe care le are ciclismul asupra sănătății. Dar și de durerile de spate. De ce apar acestea? Află răspunsul la întrebare citind articolul de mai jos.

Mersul pe bicicletă este prietenos cu articulațiile, fiind chiar una dintre cele mai ușoare forme de exercițiu. Reprezintă de asemenea un antrenament cardio grozav și te ajută să îți tonifiezi mușchii picioarelor și trunchiului. Cu toate acestea, destul de multe persoane care obișnuiesc să meargă în mod regulat pe bicicletă au ajuns să se plângă de dureri de spate.

De ce apar durerile de spate

În primul rând, trebuie să știi că, practicat în mod corespunzător, ciclismul nu cauzează astfel de probleme. Dacă acestea apar, înseamnă că faci ceva greșit pe undeva.

Potrivit medicilor sportivi, principala cauză care duce la apariția durerilor de spate este alegerea mărimii nepotrivite de bicicletă. Apoi, postura incorectă, stilul de ciclism și rezistența insuficientă a mușchilor, sunt alte cauze care pot duce la apariția acestor neplăceri.

De asemenea, de vină pentru apariția durerilor de spate poate fi flexibilitatea scăzută a mușchilor, felul în care urci și cobori de pe bicicletă, precum și problemele prealabile cu coloana vertebrală.

Cum previi durerile de spate cauzate de pedalat

Pentru a evita apariția durerilor de spate în urma pedalatului este necesar să faci lucrurile cum trebuie încă de la început, de la achiziția bicicletei. Măsoară-te cât mai corect (înălțimea și lungimea interioară a piciorului) și caută o dimensiune de bicicletă care să ți se potrivească.

Este important de știut că, cel mai probabil, va trebui să mai faci mici ajustări, chiar dacă mărimea este cea corectă. Pentru a face asta, apelează la ajutorul unui profesionist, de la un magazin specializat, de exemplu.

De asemenea, ai grijă ca în timpul pedalatului să menții o postură corectă, cu spatele drept (dacă modelul de bicicletă îți permite) cu greutatea distribuită către brațe. Din când în când mai schimbă poziția și mișcă-ți mușchii gâtului pentru a evita ca aceștia să înțepenească. Încearcă să menții o postură cât mai relaxată, evident, dacă stilul de ciclism pe care îl practici îți permite acest lucru.

În ceea ce privește mișcarea de pedalat, trebuie să te concentrezi să execuți corect atât partea de extensie a piciorului, cât și partea de flexie. Concentrează-te pentru a face mișcări cât mai ample și egale.

Investește în accesorii de calitate care să te ajute să ții la distanță durerile de spate. Alege o șa cât mai confortabilă, o furcă cu suspensii sau chiar o bicicletă full suspension, echipament corespunzător, anvelope de calitate.

Și nu în ultimul rând, nu uita să faci și alte exerciții în afară de pedalat, pentru a-ți crește rezistența și flexibilitatea musculară.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.