Cum poti sa alegi corect placutele de frana

Daca vrei ca masina ta sa poata incetinii sau opri in siguranta ai nevoie de placute de frana performante care sa asigure bunul mers a masinii tale. Sistem de franare a masinii tale este unul dintre cele mai importante pentru ca acesta asigura o buna incetinire a masinii si oprirea autovehicolului in siguranta.

Daca circuli cu un sistem de franare defect ai sanse foarte mari sa faci accident pentru ca nu vei putea pune frana in siguranta. Mai mult ca sigur nu iti doresti acest lucru.

Franele masinii tale sunt formate din mai multe parti individuale care ruleaza ca un sistem complet pentru a putea opri sau incetini masina.

Placutele de frana sunt componente foarte importante pentru sistemul de franare a masinii.

Scopul principal a oricaror placute de frana este de a crea o baza de frictiune intre ele si discurile de frana. Astfel de fiecare data cand pui frana trebuie sa intelegi ca placutele se vor freca de disc creand frictiune care duce la reducerea vitezei de rulare.

Cu cat apesi mai brusc si mai tare pe pedala de frana cu atat mai mare va fi frictiunea si masina va incetinii mai rapid.

Pe piata din Romania sunt mai multe tipuri de placute de frana printre care gasim cele metalice care sunt si cele mai uzuale pentru ca sunt destul de ieftine. Ele sunt realizate din amestec unic de metale printre care poti sa gasesti otel, fier si grafit.

Mai sunt si placute de frana organice care sunt realizate din azbest si pot sa absoarba mai bine cantitatea de caldura generata de catre frecarea dintre placute si disc. Astfel vei obtine performante mai ridicate si o durata de viata mai indelungata.

Pe langa asta frecarea dintre placute si discurile de frana este mai silentioasa.

Mai gasesti si placute de frana din ceramica – acestea se gasesc pe masinile sport si sunt in general mai scumpe.

Vezi pe site-ul Parts4Cars gama de placute de frana. 

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.