Cum ne protejam imunitatea toamna

Odata cu venirea toamnei trebuie sa ne protejam imunitatea, deoarece datorita schimbarilor de temperatura si de clima, incepe si sezonul gripelor, racelilor si virozelor. Sistemul imunitar va incerca sa ne protejeze, insa pentru a-l ajuta este foarte important sa il sustinem respectand cateva recomandari.

Printre cei mai importanti factori care ajuta la protejarea sistemului imunitar se numara o alimentatie sanatoasa, eliminarea stresului, respectarea numarului necesar de ore de somn si administrarea de suplimente alimentare.

Toamna este un sezon in care ne putem bucura din plin de numeroase fructe si legume proaspete. De aceea este recomandat consumul a cat mai multe fructe si legume, de preferat crude, dar pot fi si gatite. Acestea fiind bogate in vitamine, minerale, antioxidanti si nutrienti benefici, ele contribuie la stimularea sistemului imunitar, la cresterea energiei si la pregatirea organismului pentru sezonul rece care se apropie.

Strugurii sunt printre cele mai recomandate fructe de toamna, deoarece au un continut ridicat de vitamine precum: vitamina A, vitamine din complexul B, vitaminele C, E, D si P, magneziu, calciu, sodiu, fosfor, potasiu si fier. Tot acest complex fiind foarte eficient pentru combatarea infectiilor virale, asigurarea energiei si pastrarea sanatatii sistemului cardiovascular. Merele si citricele precum portocalele, grapefruitul sau mandarinele, sunt de asemenea deosebit de eficiente pentru cresterea imunitatii, datorita continutului ridicat de vitamina C.

Printre cele mai benefice legume pentru cresterea energiei si stimularea imunitatii se numara varza, morcovul si conopida. Acestea fiind bogate in vitaminele A, C, K si vitamine din complexul B, au proprietati antioxidante, antitumorale si antiinfectioase.

Respectarea unui program echilibrat de somn va avea de asemenea un efect benefic asupra organismului, diminuand starea de oboseala si stres, ajuta la imbunatatirea starii de spirit si mentinerea echilibrului imunitar. Un program recomandat de somn este cuprins intre 6 si 8 ore pe noapte.

Pentru o lupta eficienta impotriva alergiilor si a afectiunilor respiratorii si pentru o stimulare a sistemului imunitar, suplimentele alimentare au un rol foarte important, ele contribuind la asigurarea unui nivel optim de energie si imunitate. Printre suplimentele alimentare cele mai recomandate se numara vitaminele A, C, E, zincul si seleniul. De asemenea propolisul si echinacea sunt printre cele mai eficiente produse care ajuta la cresterea rezistentei organismului in lupta cu virozele.

Farmacia Aldedra va ofera o gama larga de produse pentru raceala si gripa si suplimente alimentare, care ajuta la stimularea si sustinerea sistemului imunitar. De asemenea farmacistii nostri va stau la dispozitie cu sfaturi si recomandari pentru a va pastra mereu o stare de bine si pentru a va proteja organismul.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.