Cum instalezi corect un aparat de aer condiționat

Degeaba ți-ai cumparat un aparat de aer condiționat scump dacă nu l-ai și instalat. Nu ai vrea să te prindă canicula cu el în cutie așa că fă-ți o programare la o firmă a cărei obiectiv este montajul de aer condiționat alături de întreținerea sistemeleor de climatizare de orice tip. Pentru a beneficia de cele mai bune servicii de intretinere, reconditionare si instalare de aparate de aer conditionat, trebuie sa ii alegi pe cei mai priceputi. Cunostiintele dobandite, cat si experienta joaca un rol important.

Cum decurge operațiunea de montare a aerului condiționat?

Tu decizi unde vrei să fie montat acesta, ținând cont că trebuie să se facă resimțit în toată locuința dar și accesibil pentru a fi curățat și întreținut.

Procedura are loc printr-un traseu frigorific 3ml și o singură străpungere a peretelui.

Se folosesc cablul de alimentare și cel electric de legătură, tubul de evacuare și suport standard de fixare cu elementele de fixare necesare.

Pentru ca montajul să fie un succes mai trebuie ținut cont de câteva detalii esențiale precum evitarea fixării traseului frigorific prin tavan sau rigips și a finisărilor în urma străpungerii zidului iar unitatea exterioară se fixează pe peretele exterior și într-un loc accesibil pentru eventualele intervenții și pentru întreținere.

Echipele de specialist efectuează instalarea aparatelor folosind pompe de vaccum pentru punerea acestora in functiune, respectând toate standardele impuse de producători iar pentru orice serviciu de care aveți nevoie îi puteți contacta oricând.

Montaj aer conditionat

Pot instala singur aerul condiționat?

Uneori pentru a scuti timp și bani, ai putea să încerci să montezi singur aparatul de aer condiționat, dar dacă nu te pricepi s-ar putea să strici ceva, așa că mai bine lasă asta pe mâna profesioniștilor.

O instalare corectă a aerului condiționat te scutește de un consum ridicat la energie și să nu mai spunem de alte numeroase beneficii, în timp ce un aer condiționat montat prost îți poate aduce numai bătăi de cap și probleme de sănătate.

Se știe că aerul condiționat este benefic  atât pentru curățarea mediului, precum și pentru sănătate, în schimb instalat greșit sau necurățat la timp poate să murdărească aerul din încăpere și să provoace alergii sau răceli.

Aerul condiționat are ca scop crearea unui mediu ambiant plăcut cu aer curat și sănătos nu doar răcorirea spațiului.

Ce înseamnă întreținerea aerului condiționat?

Diagnosticarea periodică a presiunilor sistemului de răcire, spălarea si curățarea condensatorului, testarea amperajului al compresorului, gresarea motoarelor ventilatorului, verificarea părților mobile și constatarea eventualelor defecte este indicat să fie executate tot de către o echipă de professioniști cu experiență.

Pentru functionarea in parametrii normali, la maxim un an trebuie verificat si igienizat aparatul. Curățarea sistemului de ventilație a instalației de climatizare sau eventuala inlocuire a anemostatelor, tubulaturii și a grilelor este obligatorie iar cei de la firma de montaj, reparații și întreținere aer condiționat sunt gata să îți oere servicile necesare pentru ca aparatul tîu să funcționeze la capacitate maximă iar tu să te poți bucura de tot cnfortul atât vara cât și iarna.

 

Pentru mai multe detalii intra aici!

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.