Cum îmbunătățește confortul operatorului reach truck-ul Crown ESR5200

Reach Truck Crown ESR5200

Reach Truck-ul Crown ESR5200 este, poate, cel mai performant din gama sa la nivel mondial (click pentru mărire)

Reach truck-urile sunt componentă activă a flotei moderne de intralogistică, alături de electrostivuitoare și de stivuitoarele clasice. Compania americană Crown, reprezentată în România de Util SPC, a dezvoltat seria de reach-truck-uri ESR5200 care pune accent pe performanțele tehnice și pe confortul operatorului.

Confortul personal al operatorului este cheia operării cu succes a flotei de intralogistică. Dacă oamenii se simt bine în timp ce muncesc sunt șanse mari să se simtă mai bine la locul de muncă, în general, și să fie mai productivi. Apoi, prin asigurarea unor standarde de siguranță constructorul de reach trucks previne eventualele accidente care pot să apară ca urmare a operării unor utilaje de slabă calitate.

De aceea Crown a desfășurat studii la nivel global cu manageri de intralogistică și operatori de stivuitoare, pentru a afla care sunt cele mai populare cerințe ale acestora, și a desfășurat studii complexe de ergonomie și de utilizare repetitivă a utilajelor, testând prototipurile proprii în condiții reale de lucru. Inginerii de la Crown au reușit astfel să creeze, poate, cel mai reușit model de reach truck la nivel mondial, ESR5200.

Ergonomia ridicată a reach truck-ului îmbunătățește confortul și siguranța operatorului

Reach truck-urile Crown prezintă numeroase îmbunătățiri care sporesc confortul personalului operator. Studiile științifice arată că un operator mișcă volanul utilajului cam de 2000 de ori pe oră. Ținând cont de acest aspect Crown a dotat volanul cu o mini-manetă care permite manipularea facilă a volanului reducând efortul făcut de brațul operatorului pe parcursul schimburilor lungi de lucru. Mai mult, maneta este dotată cu butoane care pot fi apăsate cu degetele mâinii pentru a trimite diverse comenzi (echivalentul „comenzilor pe volan” din industria auto).

75% din corpul operatorului vine în contact cu utilajul prin intermediul scaunului. De aceea reach truck-ul Crown ESR5200 este dotat cu un scaun futurist care poate fi reglat în mai multe direcții în așa fel încât să se reducă la maxim apăsarea pe spatele și pe șoldurile operatorului. Scaunul se adaptează la greutatea operatorului, fiind umplut cu un material moale de tip „memory foam”. Operatorul își poate roti natural bustul în direcția de lucru, în acest fel preîntâmpinându-se eventualele accidente.

Sistemul inteligent Crown Optimised Cornering Speed („Viteză optimizată la viraje”) înțelege dacă operatorul intră sau iese dintr-un viraj și optimizează curbele de accelerare sau decelerare pentru funcționarea optimă a utilajului. Pentru a asigura productivitate în aplicațiile cu deplasare pe distanțe lungi, pentru utilajele ESR 5200 este disponibilă o viteză maximă de 14 km/h.

În sfârșit, ESR5200 prezintă și un sistem automat de control al stabilității care ajută operatorul să-și păstreze echilibrul în timpul numeroaselor situații de manipulare a încărcăturilor. În timpul operațiunilor de încărcare / descărcare sistemul controlează automat înălțimea de ridicare și viteza pentru a maximiza stabilitatea și siguranța operațiunilor.

Ce beneficii de personal aduce utilizarea unui reach truck Crown

Reach truck-urile Crown au fost concepute special pentru a face lucrul confortabil, eficient și cât mai sigur cu putință.

În cazul reach truck-urilor studiile arată că aproximativ 10% din timp furcile sunt ridicate ceea ce înseamnă că operatorul trebuie să privească în sus, stând mult cu capul dat pe spate. Din fericire scaunul ergonomic al Crown împiedică apariția durerilor cervicale. Concediile medicale și implicit pierderile companiei sunt mai puține!

Datorită designului ergonomic operatorul poate vedea relativ comod până la cea mai mare înălțime de ridicare, neavând unghiuri „moarte” sau ascunse.

În cazul unei utilizări obișnuite operatorul mută utilajul pe direcția „înainte” în 70% din timp. Volanul dotat cu mini-manetă de direcție permite relaxarea corpului. Eliberarea de presiunea pusă pe gât, umeri și coate, poziția relaxată a brațului ajută mult la detensionarea din timpul schimburilor lungi și obositoare.

De asemenea, în timpul unui program de lucru obișnuit operatorul urcă și coboară în utilaj de mai multe ori pe parcursul zilei. Treptele sunt astfel concepute încât operatorul să poată intra să ieși fără efort din reach truck.

Datorită conectării la sistemul informatic Crown Access 1-2-3 ® se recomandă ca în flota intralogistică reach truck-ul / -urile Crown să fie utilizate împreună cu familia de stivuitoare Crown, care beneficiază de același sistem. În acest fel compania nu va avea costuri suplimentare legate de utilizarea unor sisteme informatice diferite pentru managementul flotei intralogistice.

Cu Crown ESR5200 costul total al deținerii scade semnificativ

În intralogistică este important să calculăm costul total al deținerii („total cost of ownership” TCO) unui utilaj. Un utilaj nu are doar un cost de achiziție, ci și un cost de întreținere, de depozitare etc. Cu reach truck-urile Crown puteți fi asigurați că toate aceste costuri sunt la un nivel minim, astfel încât TCO să fie reduse la minim. În fond toate echipamentele de intralogistică de la Crown sunt validate pe cea mai mare piață de depozitare și desfacere din lume – piața Statelor Unite ale Americii!

În România utilajele Crown pot fi achiziționate de la Util SPC, dealer de stivuitoare și alte echipamente de intralogistică din Giurgiu, cu afaceri de peste 50 milioane RON la nivelul anului 2019. Util SPC dispune de o rețea națională de service-uri proprii și de o echipă mare de mecanici, care pot asigura orice fel de operațiuni de întreținere și reparații.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.