Cum construim un mediu pozitiv de lucru pentru angajati?

Cand vine vorba de gestionarea angajatilor dvs., unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteti face pentru ei implica stabilirea tonului potrivit la locul de munca. Am auzit cu totii povestea oroarei despre locuri de munca teribile sau despre managerii rai, iar singurul lucru pe care fiecare dintre aceste povestiri il au in comun a fost mediul negativ de la locul de munca.

Motivatia unui angajat de a lucra este puternic influentata de mediul sau. Vrei ca angajatii tai sa te respecte, atunci crearea unui mediu de lucru pozitiv va aduce rezultate mult mai bune pentru angajatii si compania dvs.

Transparenta

O comunicare buna intre un sef si angajatii sai este esentiala pentru o relatie de lucru pozitiva. Angajatii dvs. trebuie sa inteleaga ce doriti sa realizeze, dar trebuie sa aveti si o idee despre ceea ce asteapta de la dvs. Ar trebui sa existe o cantitate egala de comunicare intre ambele parti.

Cheia bunei comunicari la locul de munca trebuie sa fie clara si directa. Daca exista probleme, nu le evitati si pretindeti ca nu exista. Adresati-le direct si clarificati tot ce este nevoie pentru a solutiona aceste dispute.

Ascultati ideile tuturor

Fiecare dintre angajatii are un motiv pentru care se afla in cadrul acelei echipe. Incurajati angajatii sa-si exprime ideile. Chiar daca ideea ar putea avea nevoie de o munca, este important ca toata lumea sa-si spuna cuvantul. Acest lucru va arata ca fiecare membru al echipei dvs. este valoros si contributia lui / ei este la fel de importanta ca si a colegilor sai.

Apreciati munca depusa

Este o idee buna sa rasplatim un angajat care face o treaba buna. Recunoscand indivizii care muncesc din greu ii vor incuraja sa tina pasul. Inspira, de asemenea, ideea ca munca grea este recunoscuta si apreciata si incurajeaza alti angajati sa se straduiasca pentru aceeasi recunoastere.

Aratati-va increderea

Trebuie sa aveti incredere ca vor face o treaba buna – la urma urmei, i-ati angajat pentru un motiv. Este normal sa verificati angajatii periodic, dar nu este cazul sa deveniti sufocant sau agresiv.

Momente de relaxare

Angajatii dvs. petrec opt ore din zi in birou. Mentinerea unui mediu profesional este important, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fie plictisitor. Un angajat mai fericit va functiona mult mai bine decat restul.

Exista multe moduri in care puteti fi distractiv si profesionist. Permiteti angajatilor dvs. sa-si decoreze spatiile de lucru pentru a-si arata personalitatile – chiar si pentru concursuri mici pentru cel mai bine decorat birou. Incurajati angajatii sa ia pauze in timpul zilei si vor fi mai fericiti si mai productivi.

Adopta o atitudine confortabila si elaxata cu angajatii dumneavoastra. Ascultati parerile tuturor si mentineti comunicarea cu acestia. Odata creat mediul pozitiv, mentinerea acestuia va fi mult mai usoara.

Comentarile sunt inchise