Cum conducem corect o masina cu cutie de viteze manuala?

Firma Auto Abdul este o companie care ofera servicii de reconditionari si reparatii cutii de viteze manuale la inalte standarde. Pentru ca obiectivul firmei este sa intretina cutiile de viteza la o calitate superioara, Auto Abdul va recomanda mai multe sfaturi de care sa tineti cont, pentru a va ajuta pe viitor.

reparatii cutii viteze manuale

Evitati sa stati cu piciorul pe ambreiaj atunci cand asteptati la semafor

Majoritatea soferilor fac acest gest pentru a putea porni mai repede de la semafor. Acest gest, pe termen lung, poate uza prematur rulmentul din kit. Oricum este mult mai relaxant ca atunci cand stati la semafor sa nu mai trebuiasca sa tineti piciorul incordat.

Folositi frana de mana atunci cand opriti in rampa

Este foarte important, desi multi pleaca din rampa direct cu ambreiajul apasat, sa folosim frana de mana. Lucru care face ca ambreiajul sa fie turat degeaba si duce la stricarea lui, mai ales ca se poate opri motorul daca ambreiajul nu este tinut bine si masina o poate lua la vale.

Evitati sa fortati cutia de viteze atunci cand motorul este rece

Acest lucru se intampla cel mai frecvent pe timpul iernii cand temperaturile sunt scazute si e nevoie de mai mult timp pentru incalzirea motorului. Trebuie sa asteptam ca uleiul de transmisie sa ajunga unde trebuie si sa nu fortam cutia de viteze inutil pentru ca riscam sa o stricam.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.