Cum alegi paleta de machiaj potrivita?

Cea mai buna modalitate de a avea mai multe produse destinate machiajului, intr-un spatiu destul de restrans, poarta numele de paleta de machiaj. Acestea sunt foarte potrivite si cautate datorita faptului ca includ diferite nuante si texturi, in acest mod putand experimenta diverse tipuri de machiaj, in functie de situatiile si ocaziile prin care trecem.


Unele palete de machiaj sunt suficient de compacte pentru a se putea incadra in acele obiecte ce sunt de nelipsit din geanta, insa altele pot fi asemanate cu niste mici geamantane, datorita diversitatii si numarului mare de produse.

paleta make-upCum alegi cea mai buna trusa de machiaj?

Atunci cand nu stii exact care este cea mai buna alegere in privinta paletelor de machiaj, trebuie sa tii cont de anumite aspecte care iti vor usura intr-o oarecare masura aceasta alegere, si anume:
– diversitatea produselor: atunci cand te gandesti la o trusa de machiaj, primul lucru care iti vine in minte este fardul, acestea regasindu-se intr-un numar suficient de mare, insa, chiar daca este principalul produs, sunt multe alte lucruri incluse si poate la fel de importante, acestea fiind: rujuri de diverse texturi, pudre sau farduri de obraz in diverse nuante, creioane pentru ochi si sprancene, unele putand avea chiar si fond de ten, rimel sau oje in diferite culori. In acest mod trebuie sa decizi daca vei opta pentru o trusa de machiaj mai complexa, care bineinteles ca are si un pret mai ridicat sau una mai compacta, care nu are atat de multe game de produse, doar strictul necesar, insa poti avea deja acele produse cosmetice in format individual.

– nuante si texturi: atunci cand este vorba despre o paleta de machiaj, este clar ca diversele produse vor aparea intr-o mare varietate de nuante si texturi, pentru a le putea adapta diverselor tipuri de machiaj, de zi sau de seara, ori pentru ocazii speciale. Dar de obicei, acele truse compacte se axeaza in general pe variatii ale aceleiasi culori sau teme, in functie de acest lucru putand sa alegi ceea ce ti se potriveste.

– impachetare: pot varia in functie de numarul de produse pe care le include si de obicei atunci cand au doar strictul necesar, acestea sunt potrivite pentru a fi purtate in geanta si pentru a realiza acele retusuri atat de necesare de cele mai multe ori. Exista insa si acele palete de machiaj ce sunt foarte voluminoase si au foarte multe sortimente de produse, acestea insa nu pot fi  transportate cu usurinta, fiind foarte voluminoase.

Un alt lucru foarte important de care trebuie sa tii cont atunci cand esti in cautarea trusei de machiaj ideale este ca trebuie sa ai grija ca formula acestor produse sa fie hipoalergenice, in cazul in care ai ochii si tenul sensibil. Si daca acest lucru nu este specificat pe ambalaj, cel mai bine ar fi sa continui cautarile.

De asemenea, ar fi ideal ca aceste truse ca contina in interior aplicatoare, pensule si oglinda, pentru a avea avantajul de a putea fi folosita oriunde si oricand.
Atunci cand optezi pentru o paleta de machiaj cu structura modulara, trebuie sa iei in calcul faptul ca este foarte sensibila in caz de accidente, mai ales in cazul in care sertarele sunt deschise, chiar daca esti incantata de faptul ca are diverse sertare cu produse , ce incap intr-un spatiu foarte mic, in acest fel avand o mare varietate de instrumente de make-up.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.