Cum alegem pasta de dinti potrivita?

Pasta de dinti reprezinta unul dintre cele mai importante elemente ale unei igiene orale corespunzatoare, motiv pentru care aceasta trebuie aleasa cu mare atentie, astfel incat sa se opteze pentru produsul cel mai potrivit pentru dinti. Pe piata exista o multime de tipuri de paste de dinti, in functie de nevoile fiecaruia, precum si in functie de ingredientele active pe care le contin, fiecare avand scopuri precise pe care incearca sa le atinga.

Tipuri de paste de dinti

Pasta de dinti anti-carii

Acest tip de pasta de dinti este special conceputa pentru protectia smaltului de pe suprafata dintelui, fiind foarte eficienta in reducerea riscului de aparitie a cariilor.

Pasta de dinti desensibilizanta

Pasta de dinti cu efect desensibilizant contine ingrediente care intrerup raspunsul neuronilor la stimulului de durere si actioneaza pentru blocarea tubulirolor dentine, evitand in felul acesta contactul lor cu factorii declansatori exterior.

Acest tip de pasta de dinti este extrem de benefica deoarece are rolul de a ameliora simptomele provocate de sensibilitatea dentara.

Pasta de dinti anti-calcar

Ingredientele active pe care le contine pasta de dinti anti-calcar actioneaza pentru reducerea riscului de calcificare a placii dentare. Astfel de ingrediente sunt citratul de zinc sau pirofosfatul.

tipuri de paste de dinti

Pasta de dinti anti-placa

Rolul acestei pastei de dinti este acela de a impiedica dezvoltarea si acumularea placii dentare, precum si reducerea efectelor toxice pe care bacteriile le au asupra tesutului care inconjoara dantura. In felul acesta, se reduc si riscurile de aparitie a bolilor gingivale.

Pasta de dinti cu efect de albire

Pasta de dinti cu efect de albire este unul dintre cele mai populare produse de curatare a dintilor si contine ingrediente abrasive dure care functioneaza prin stergerea petelor de pe suprafata dintilor, oferindu-le efect de albire.

Insa indiferent de pasta de dinti utilizata, este extrem de important sa acordam o atentie deosebita dintilor nu numai printr-un periaj corect si printr-o igiena orala corespunzatoare, ci si prin vizitele constante la o clinica stomatologica, pentru un control de rutina.

Medicii dentisti ai clinicii stomatologice U-Smile din Floresti va propun tratamente stomatologice de intalta calitate, pentru fiecare problema pe care o intampinati. Clinica este una moderna, dotata cu echipamente stomatologice performante si care are o echipa profesionala de medici dentisti calificati, cu o experienta vasta in domeniu. De la consultatii pana la servicii stomatologice complexe precum implantologie, endodontie sau medicina estetica, clinica U-Smile sta mereu la dispozitia pacientilor.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.