Cum aleg semineul in functie de stilul incaperii

semineul potrivit

 

Un semineu va fi motiv de bucurie in casa ta, indifferent de forma sau stilul sau. Iti va da un motiv sa te strangi alaturi de cei dragi si sa petreci momente fericite alaturi de ei in jurul focului. Indiferent ca ascultati muzica, citesti o carte buna sau bei un ceai cald, momentele petrecute cu acestia langa semineu vor fi memorabile si vor ajuta la consolidarea relatiilor din familie.

Stilurile cele mai cunoscute de realizare a unui semineu sunt: modern, rustic si clasic. Trebuie sa tii cont de intregul design al casei, pentru ca semineul sa nu faca o nota discordanta cu restul incaperii.
Pentru a construi un semineu in cele 3 stiluri prezentate, va recomandam 3 focare ideale pentru a obtine acel stil:

 1. MODERN:  Focar semineu N140 Deschidere Verticala – 14kW + Hota de acumulare caldura still modern

  •  Focarul din otel refractar cu deschidere mare, captusit cu samota, usa  si randament crescut ofera o ambianta placuta si calda! Ideal pentru un living spatios, modern pe non culori(alb & negru) si derivatele acestora (grii, crem). Focarul are deschidere verticala, largind vizual partea frontala a focarului.
  • Hota de acumulare caldura realizata din silicat de calciu, in linii minimaliste favorizeaza stilul modern

 1. Clasic:  Focar semineu Z160 – 16 kw + Hota de acumulare caldura din piatra

  • Un semineu mai clasic, dar cu o putere calorica mare datorita grosimii mari a peretilor de fonta, a conului inalt, cat si datorita numeroaselor lamele de pe exteriorul camerei de ardere. Ideal pentru mentinerea curateniei deoarece opritorul de lemne decorativ protejeaza impotriva caderii lemnelor si a cenusei. Focarul reprezinta un foarte bun raport putere-calitate-pret.
  • Hota de acumulare caldura poate fi realizata din piatra sau din silicat de calciu + placare cu piatra, va rezulta un semineu Clasic si elegant

 1. Rustic:  Focar semineu Heltau 12 kw – Sticla stanga / dreapta fara stalp + Hota de acumulare caldura stil rustic, traditional.

  • Intr-un stil mai rustic, focarul de semineu Heltau din fonta de calitate superioara clasa 200 de minim 8mm grosime se potriveste perfect unui living in stil rustic. Timpul de ardere a lemnului la o umplere a focarului este de aproximativ 4-5 ore (cu usa inchisa si ventilatia focarului la un nivel mediu). Obtinerea maxima a caldurii se datoreaza numeroaselor lamelelor radiante din fonta amplasate pe toti pereti exteriorii ai focarului.
  • Hota poate fi realizata din Silicat de calciu, Vermiculit, etc, si placata cu materialele necesare obtinerii stilului rustic

www.kaminhorn.ro

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.