Cum aleg fardurile pentru ochi

 

 

Machiajul este un element foarte important pentru o femeie, care o ajuta sa isi puna in valoare trasaturile si sa se simta frumoasa, sigura pe ea. Atunci cand alegerile in materie de machiaj sunt neinspirate, insa, acesta se transforma in kitsch, iar aspectul placut oferit de machiaj dispare. Care sunt cele mai frecvente trei greseli pe care femeile le fac cand vine vorba de fardul de ochi si cum le poti evita?

 

Nuantele.

 

Fardurile pentru ochi sunt disponibile in tot felul de nuante, derivate din culorile de baza, insa nu toate se adapteaza perfect fiecarei persoane deoarece alegerea culorilor pentru machiaj se face in functie de tipul de ten, culoarea parului, a ochilor, forma acestora, forma buzelor etc. Toate aceste elemente trebuie combinate cu ocazia pentru care se realizeaza machiajul si tinuta pe care alegi sa o porti. In mod evident, fiecare femeie are o paleta larga de culori ale fardurilor de ochi, insa acestea trebuie sa faca parte din “Familia” de culori adaptata elementelor descrise mai sus.

In acest sens, iata cateva sfaturi pentru a alege corect “familia” de nuante:

  • In functie de forma ochilor, este recomandat ca pentru ochii mari, bulbucati sa se foloseasca culori inchise, mate, in timp ce pentru persoanele cu ochii mici sunt recomandate culorile deschise.
  • In ceea ce priveste culoarea ochilor, de obicei se aleg culori complementare cu nuanta ochilor tai. Spre exemplu, pentru ochii verzi se aleg nuante de maroniu, roze, mov, pentru ochii albastri maro si auriu, in timp ce ochii caprui au o paleta mai larga ce include maro, portocaliu, gri, verde, albastru, auriu.
  • Din punctul de vedere al parului, persoanele cu parul deschis vor evita folosirea excesiva de culori inchise, deoarece acestea le vor inaspri trasaturile, iar persoanele cu parul inchis vor opta cu precadere pentru culori pastelate.

 

Textura.

Fardurile pentru ochi sunt disponibile de cele mai multe ori sub forma de pudra compacta, insa exista si farduri de ochi lichide, sub forma de gel sau crema. Trebuie sa ai grija atunci cand alegi o textura a fardului de ochi diferita de pudra compacta deoarece aplicarea acestora este mai dificila, iar in timp fardurile sub forma de crema sau gel se pot strange si pot distruge machiajul atunci cand nu folosesti exact catitatile necesare de fard de ochi sau cand forma ochilor nu este adecvata pentru folosirea acestor tipuri de farduri pentru ochi. Totodata, ai grija sa faci distinctia intre fardurile mate si cele lucioase si sa adaptezi corect machiajul din acest punct de vedere tinutei si locatiei in care urmeaza sa mergi.

 

Calitatea.

Calitatea fardurilor pentru ochi este esentiala pentru realizarea unui machiaj de succes. Asemenea tuturor produselor cosmetice, este important ca ingredientele din care este realizat fardul pentru ochi sa fie de calitate deopotriva pentru a pastra sanatatea tenului si a evita eventuale probleme precum si pentru rezistenta in timp a machiajului. In plus, fardurile de ochi de calitate au culori mai intense, mai consistente, isi pastreaza nuanta in timp si nu se intind.

 

 

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.