Cum afecteaza vremea apa din piscina?

piscina

Vara este unul dintre momentele ideale pentru petrecerea timpului in preajma piscinelor. Fie ca aveti deja una, fie intentionati sa va cumparati si cautati piscine de vanzare, important e sa tineti cont si de vreme. Fie ploaie ori soare, conditiile meteorologice au un impact asupra apei din piscina. Tocmai de aceea, este important sa mentineti la un un nivel optim calitatea acesteia pentru a putea inota intr-un bazin curat.

Ploaia si calitatea apei din piscina

Daca o ploaie scurta de vara nu are un impact semnificativ asupra apei din piscina, ploile abundente pot influenta calitatea acesteia intr-un procent mult mai mare. Excesul de ploaie dilueaza substantele chimice din apa si duce la un dezechilibru al pH-ului.

Mai mult, ploaia spala bacteriile, murdaria si alte resturi din piscina, care pot ataca clorul activ si pot atenua efectele acestuia. Recomandat ar fi sa a verifica constant pH-ul apei, mai ales dupa ploi abundente pentru a vedea daca si cum trebuie sa il ajustati ulterior.

Calitatea apei din bazin in timpul zilelor insorite

Zilele calde de vara sunt cele ideale pentru a va bucura de piscina, insa caldura prezinta si riscuri pentru calitatea apei. In zilele insorite, razele UV au un efect mai pregnant asupra continutului de clor din apa in comparatie cu perioadele mai reci.

In acelasi timp, in zilele fierbinti, posibilitatea de aparitie si crestere a algelor este mai mare. Acestea necesita apa si lumina soarelui pentru a prospera astfel incat in astfel de zile, bazinele sunt mediul ideal in care sa se dezvolte.

In timp ce ploaia poate reprezenta un impas major in ceea ce priveste planul de a inota in bazin, zilele cu soare pot afecta de asemenea cat de des va puteti folosi piscina. Recomandat este sa va creati un program regulat de intretinere a apei din piscina si sa va obisnuiti sa o verificati in mod constant. Cu cat mai devreme detectati probleme cu calitatea apei, cu atat mai repede le puteti corecta pentru a va bucura de vremea petrecuta la piscina.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.