Cresterea nivelului de profitabilitate a unui blog afiliat

In cazul in care te numeri printre detinatorii celor peste 93,219 de bloguri de pe piata digitala romaneasca (dintre care doar 9,623 sunt active), cu siguranta ca ai incercat (sau iti doresti sa o faci ori chiar asta este ceea ce realizezi in prezent) sa obtii profit din marketingul afiliat. 2Permanent ProfitShare ori Piata Digitala.ro sunt cateva dintre posibilitatile de afiliere care sunt recomandate celor care doresc sa obtina profit din ceea ce le place sa faca zilnic: sa interactioneze cu oamenii din mediul online.

Leadmagnet

Pentru ca unii dintre bloggeri se bucura de un numar sporit de cititori, o astfel de oportunitate trebuie exploatata, pentru ca, asemenea oricarei afaceri, chiar si un blog poate fi vandut sau poate atrage publicitate din partea marilor companii de pe piata romaneasca. Iata ce trebuie sa faci pentru a-ti creste nivelul de profitabilitate al blogului personal, astfel incat sa ai parte de un profit cat mai ridicat in caz de vanzare:

  • Alege-ti un program de afiliere sau o companie pe care o promovezi de incredere –  ai nevoie de parteneri de afaceri cat mai seriosi si care sa-ti ofere sprijin in ceea ce faci, furnizandu-ti produsele pe baza unui program personalizat, ceea ce te va diferentia fata de concurenta. Implicit, din perspectiva vanzarii blogului, la o evaluare din partea cumparatorului, prezenta unor parteneri de incredere va cantari foarte mult in cresterea pretului de achizitie.
  • Alege-ti produsele de nisa raportat la tipul cititorilor blogului tau – nu promova produse care nu se incadreaza in sfera de interes a celor care iti urmaresc blogul zi de zi. Nu doar ca vei avea parte de critici de fiecare data cand plasezi cate un advertorial, dar, numarul cititorilor va scadea de fiecare data cand nu le acorzi atentia cuvenita.
  • Stabilirea unei intelegeri cat mai clare cu platforma de afiliere colaboratoare – fiind vorba despre o afacere care poate fi cuantificata in bani, prin vanzare, trebuie sa iei in calcul modul in care stabilesti conditiile de colaborare cu platforma de afiliere sau compania ale carei produse le promovezi. Nu uita ca, in cazul unei vanzari, cumparatorul va trebui sa-si asume conditiile colaborarii anterioare, caz in care, daca acesti termeni nu sunt acceptabili, blogul tau nu va mai fi atat de atractiv pentru acesta.
  • Valoarea comisioanelor si modul de acordare a acestora – este binecunoscut faptul ca politica platformelor de afiliere din Romania este orientata catre plata unor comisioane destul de mici catre afiliati, iar ceea ce este mai neplacut este faptul ca aceste comisioane pot fi modificate fara nicio notificare prealabila de catre aceste platforme. De aceea, identificarea si colaborarea cu o platforma de incredere nu este doar recomandata, ci si esentiala pentru un blogger.
  • Pune accentul pe calitate in tot ceea ce faci pe blog – un blogger care atrage vizitatori unici zilnic este un active care atrage atentia celor care doresc sa investeasca.

Nu te mira, asadar, daca o sa primesti o oferta de vanzare sau de colaborare din partea unor companii cu o cota de piata foarte ridicata, asa ca, mai bine orienteaza-te catre cresterea nivelului de profitabilitate a blogului tau cat mai rapid, fiindca marketingul afiliat iti poate oferi multiple sanse de a obtine profit, indiferent de solutia aleasa de tine!

Comentarile sunt inchise