Creme pentru eliminarea semnelor dupa operatii

Orice operatie planificata sau efectuata intr-o situatie de urgenta, este un stres pentru organism, deoarece duce la o intreaga cascada de reactii. 

De asemenea, aceste operatii, lasa pe piele urma  inciziei. Si cu cat mai mare este interventia, cu atat mai greu se face alimentarea cu sange a tesutului, lasand urme caracteristice de cicatrici postoperatorii. Din fericire,  exista creme pentru operatii Medicalia. Pentru a nu strica aspectul si a nu fi nevoit ca acest lucru sa-ti dicteze stilul imbracamintei ce poate fi purtata, si mai mult decat atat, pentru a nu avea senzatia de incomoditate prin strangerea tesutului din jur, aceste urme trebuie sa fie indepartate.

Metode de eliminare

Crema Medicalia

Alegerea metodei care trebuie utilizata pentru eliminarea cicatricilor postoperatorii,  se afla in competenta dermato-cosmetologului. Acesta, pe baza unei evaluari nu numai a tipului de defect al pielii, ci si a alimentarii cu sange a tesutului integrat, poate decide daca se poate aplica un tratament pentru eliminarea urmelor inestetice sau nu. Un ajutor deosebit pentru o astfel de terapie,  este utilizarea fizioterapiei fonofora cu lidaza si hidrocortizon  si folosirea metodelor de comprimare, adica tratament sub presiune. La domiciliu, poti utiliza mijloace locale cum ar fi: creme pentru resorbtie de cicatrici dupa operatie, preparate sub forma de unguente sau creme speciale.

Creme pentru acasa

Inovatoare, orientata spre rezultate uimitoare, poate  fi crema cu extract de Arnica, imbogatita cu ulei de protectie hranitor din fructul untului african de shea si vitamine. Un rol important in vindecarea cicatricilor postoperatorii, este formula cu extract din fructe de Evodia Rutaecarpa. Fructele acestei plante medicinale, cunoscute inca din vechea civilizatie chineza, au proprietati antiinflamatorii si calmante. Acest extract puternic, care a fost folosit de chinezi, ca parte a unui elixir vechi Wu-Zhu-Yu, are capacitatea unica de a calma durerea, de a elimina eritemul si de a accelera procesul de vindecare.

Crema cu extract de arnica montana are o textura uleioasa, dar este usor absorbita de piele si nu lasa o stralucire grasa pe suprafata ei. Daca urmezi  recomandarile de utilizare in mod eficient, cu un rezultat notabil,  minimalizezi vizual vanataile  si accelerezi  procesul de reabilitare. De asemenea, aceasta crema, joaca un rol decisiv in terapia pre si post-chirurgicala, deoarece  sustine procesul de regenerare a tesutului. Aceasta crema normalizeaza functiile pielii, datorita actiunii sinergice a umectantilor naturali, cum ar fi sarea de sodiu, acidul hialuronic, acidul lactic, sorbitol si aminoacizi. In plus, in formula cremei se gaseste zinc, care este un element vital pentru mentinerea sanatatii pielii.

Zincul joaca un rol important in procesele biochimice, deoarece activeaza actiunea a peste 200 de enzime. El are, de asemenea, un rol fundamental in metabolismul ADN-ului. In plus, in absenta zincului, diviziunea celulara inceteaza sa mai functioneze. Crema cu extract de arnica de munte este minunata pentru procedurile de eliminare a semnelor lasate de operatii. Este recomandata  a fi folosita in perioada de dinainte si dupa interventii chirurgicale cosmetice, precum si in orice proceduri post-traumatice sau post-chirurgicale. In compozitia cremelor postoperatorii, pe langa acizii lactic si glicolic, retinol, sorbitol si chitosan, se remarca si prezenta unui filtru UV.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.