Creme care trateaza cuperoza

Cuperoza e o afectiune a pielii intalnita atat la femei, cat si la barbati. Ea se manifesta printr-o imbujorare permanenta si printr-o senzatie de caldura la nivelul fetei. Partea buna e ca exista anumite creme pentru cuperoza si alte tratamente impotriva acestei afectiuni.

Ce e cuperoza?

Cuperoza e o dilatare a vaselor superficiale de sange de la nivelul fetei. Aceasta dilatare produce o roseata care nu dispare aproape niciodata. Persoanele cu cuperoza au vasele de sange fragile si tenul sensibil. Ele trebuie sa acorde o atentie speciala ingrijirii pielii.

Pentru unii, cuperoza e o afectiune deranjanta, pentru ca nu le place felul in care arata tenul lor. Pentru altii e un aspect al infatisarii pe are il pot tolera. Nu li se pare ca aceasta roseata ii face mai putin atragatori. De altfel, e o afectiune destul de comuna, desi nu e intotdeauna diagnosticata.

Cum apare cuperoza?

Medicii spun ca uneori cuperoza se mosteneste genetic. Daca mama si bunica au avut cuperoza, e destul de probabil ca si fiica sa aiba un astfel de ten. Totusi, nu e obligatoriu ca lucrurile sa stea asa. Uneori cuperoza apare chiar daca in familie nu mai exista altcineva cu un ten de acest tip.

Dilatarea vaselor de sange de pe fata apare adesea la oamenii de la munte sau la oamenii de la tara, care isi petrec mult timp in aer liber. Dilatarea vaselor de sange din cauza frigului e, pentru organism, o masura de protectie. Fata este partea corpului cel mai putin protejata de conditiile dificile din mediul inconjurator (frig sau caldura excesiva). Nu avem imbracaminte pentru fata, din pacate. Medicii ne recomanda sa ne acoperim totusi fata cu o esarfa sau cu un fular atunci cand afara e foarte frig. Altfel, roseala temporara pe care ne-o provoaca frigul ar putea deveni permanenta.

Partea buna e ca exista pentru ingrijirea tenului sensibil produse speciale. Unul dintre ele este crema cuperoza de la Medicalia. Aceasta reface si vindeca tegumentul. Crema cuperoza e potrivita pentru toate tipurile de piele.

O crema cuperoza e indicata atunci cand roseata tenului produce un disconfort mult prea mare pentru a fi ignorat, dar si atunci cand se doreste imbunatatirea aspectului pielii.

Nu e placut sa simti ca iti ard obrajii, dar e o stare care poate fi ameliorata printr-o crema cuperoza tratament. Aceasta ofera pielii un strat protector si ii reduce sensibilitatea.

In cazul unui ten de acest tip se recomanda folosirea unor produse de machiaj speciale. E vorba de produse din ingrediente cat mai naturale, cu efect hidratant.

Tenul cu cuperoza este, de cele mai multe ori, un ten uscat. Curatarea lui trebuie sa se faca cu multa delicatete, si pe langa o crema cuperoza tratament ar trebuie sa fie folosit si un gel de curatare care sa reduca si sa previna inflamatiile.

Cu alte cuvinte, un persoanele cu cuperoza trebuie sa aiba multa grija de tenul lor. Afectiunea poate fi tinuta sub control. Daca se utilizeaza produse de ingrijire adecvate, tenul ajunge sa arate tot mai bine.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.