Corectoarele – arma femeilor

Pentru multe dintre femei, timpul limitat face sa nu existe suficient timp pentru a folosi toate produsele cosmetice, in vederea obtinerii unui machiaj de exceptie. Insa avem la indemana doua produse care, daca sunt aplicate bine, reusesc sa aduca o stare de bine, astfel incat sa te simti bine in pielea ta. Aici este vorba despre corectoare si fond de ten.

corector

Acestea doua, fondul de ten si corectorul, nu sunt folosite doar de acele femei care au probleme cu tenul, ci pentru fiecare, pentru ca pe langa faptul ca acopera anumite imperfectiuni ale pielii, reusesc sa ofere tenului luminozitate si uniformitate. De asemenea, acestea ofera protectie impotriva razelor ultraviolete si au posibilitatea de a proteja tenul de diversele agresiuni ce tin de mediul extern, precum praful sau poluarea.

Cum gasim corectorul ideal?

Cel mai important atunci cand alegi sa folosesti un corector, este sa gasesti nuanta potrivita tenului tau. Trebuie sa mai tii cont de faptul ca in timpul sezonului estival trebuie sa alegi un corector intr-o nuanta mai deschisa fata de ceea ce folosesti in mod normal.

In afara de nuanta, mai trebuie sa tii cont si de textura sub care il gasim. Acele corectoare sub forma de baton este mai concentrate decat celelalte tipuri de corectoare si reusesc sa corecteze mai bine imperfectiunile pielii. Acestui tip de corector trebuie sa ii oferi suficienta atentie atunci cand il aplici, caci poate sa se stranga inestetic sub ochi si va strica aspectul final al machiajului.

Cum se aplica corect corectorul?

Cel mai  corect mod de aplicare al corectorul este atunci cand se incepe aplicarea din coltul interior al ochiului, catre exterior, insa nu trebuie aplicat intr-o linie dreapta, ci tamponat din loc in loc cu ajutorul unei pensule. De asemenea, corectorul nu trebuie aplicat prin frecare, ci prin tamponare usoara

Un alt mod de aplicare al anticearcanului este cu ajutorul degetului, deoarece in acest fel se obtine un control mai exact asupra aplicarii, datorita faptului ca se intinde mai bine din cauza caldurii corporale.

Corectoarele lichide se aplica cel mai bine cu ajutorul pensulei, insa dezavantajul acestora este ca nu sunt foarte rezistente. Acest gen de anticearcan este recomandat celor care nu am cearcanele foarte pronuntate.

Principalul rol al corectorului este de a ascunde anumite imperfectiuni ale pielii, si in afara anticearcanelor, poate fi folosit si pentru a masca alte defecte, precum cosurile, roseata pietii sau petele pigmentare, care, dupa ce sunt ascunse cu ajutorul corectorului, sunt finisate cu ajutorul fondului de ten.Trebuie avut grija insa ca sa nu aplicati o cantitate mare de corector, caci toate acestea vor fi scoase si mai rau in evidenta

Exista de asemenea corectoare in culoarea galben sau verde, insa trebuie sa se cunoasca anumite reguli in ceea ce priveste aplicarea lor, caci altfel va trebui sa aplici o cantitate mult mai mare de fond de ten  pentru a uniformiza nuantele tenului.

Corectorul verde este folosit pentru a rezolva problemele cu roseata pielii, care apar fie datorita frigului, fie anumitor afectiuni. Corectorul galben este folosit pentru a acoperi pistruii sau petele pigmentare.

 

 

 

 

;.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.