Consultanta GDPR pentru tine si angajatii firmei tale

Ce reprezinta GDPR?

GDPR – General Data Protection Regulation sau Regulament General privind protectia Datelor cu caracter Personal.

In primul rand, consultanta GDPR vine in completarea noului regulament implementat la nivelul Uniunii Europene care impune companiilor sa protejeze atat datele personale, cat si viata privata a cetatenilor din UE. Neaplicarea acestui regulament va duce la sanctionarea companiilor care prelucreaza astfel de date.

Nerespectarea acestui nou regulament va duce la sanctionarea companiilor cu amenzi de pana la 4% din cifra de afaceri anuala globala sau pana la 20 de milioane de Euro. In Romania, aplicarea acestor sanctiuni si controale revin in sarcina Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Pe scurt, daca lucrati si/sau procesati datele cu caracter personal ale persoanelor fizice in contextul vanzarii de bunuri sau servicii catre cetatenii europeni din orice tara UE, atunci va trebui sa beneficiati de consultanta GDPR.

consultanta gdpr

Ce inseamna pregatirea in consultanta GDPR?

Primul pas care va fi facut dupa ce v-ati hotarat sa beneficiati de serviciu de consultanta GDPR va consta in evaluarea cunostintelor deja existente. Vor fi evaluate atat riscurile, cat si securitatea datelor cu caracter personal pe baza unui chestionar. Chestionarul este pus la dispozitie si pregatit cu recomandari personalizate concrete cu scopul de a proteja cu orice pret datele din compania dvs.

Angajatii tai vor progresa semnificativ

Acest tip de serviuciu este predestinat angajatiilor din respectiva firma care prelucreaza date. Consultanta GDPR nu trebuie privita asemeni unui curs, ci mai de graba ca pe o instruire standard. In cadru acestei instruiri, angajatii pot constientiza importanta protejarii datelor din organizatia in care lucreaza. Pe langa aceasta, acestia vor constientiza importanta rolului pe care il au la locul de munca.

Pe langa toate aceste beneficii, in consultanta de regulament 679 mai poti fii privilegiat si cu un curs de pregatire ce vizeaza deopotriva si managerii.

Tematica pachetului

In cadrul unui serviciui de consultanta GDPR in agentia celor de la Training Professionals, subiectele principale abordate sunt:

  • Evaluarea nivelului de pregatire – Serviciul consta in realizarea unui audit de verificare a nivelului de conformare al organizatiei cu cerintele GDPR din punct de vedere juridic si tehnic;
  • Cartografierea datelor cu caracter personal – identificarea categoriilor de date cu caracter personal, localizarii acestora, prelucrarilor si fluxurilor specifice de date cu caracter personal, masurilor de securitate actuale din punct de vedere IT, securitate fizica si securitate a resurselor umane;
  • Analiza de risc si de impact (DPIA);
  • Consultanta GDPR;
  • Externalizarea functiei de responsabil cu protectia datelor cu caracter personal (D.P.O.);
  • Cursuri de instruire a personalului cu cerintele actuale;
  • Formare responsabil cu protectia datelor cu caracter personal, curs acreditat ANC, cod COR 242231.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.