Condusul in conditii nefavorabile

Odata cu inceperea sezonul rece resimtim deja efectele pe care acesta le are asupra vietii noastre. Programul nostru se schimba, obiceurile si chiar si modul in care conducem este diferit. Conditiile nefavorabile ne obliga sa sporim atentia pe parcursul condusului pentru a evita accidentele si intamplarile nefericite. Atunci cand pornim la drum este necesar sa ne pregatim foarte serios pentru conditiile nefavorabile pe care ploaia, ninsoarea si ceata le creeaza.

Ploaia

La instalarea toamnei cantitatea precipitatiilor creste considerabil, carosabilul devine alunecos si prin urmare periculos. Condusul in timpul ploii torentiale reduce cu mult vizibilitatea si este recomandat sa conducem cu o viteza mai redusa decat in mod obisnuit. Daca masina are o viteza prea mare, pe tronsoanele cu multa apa, apare fenomenul de acvaplanare si masina isi pierde controlul. De asemena baltile pot ascunde gropi care, daca sunt ignorate, pot cauza daune serioase masinii.

Ninsoarea

Este un fapt cunoscut ca ninsoarea cauzeaza probleme mari. Aceasta blocheaza drumuri, ingreuneaza circultia si frigul poate afecta pornirea masinii. Pe strazi poate aparea gheata si in conditiile in care gheata se topeste drumurile sunt alunecoase. Pe langa aceste aspecte, ninsoarea scade gradul de vizibilitate. Atunci cand ninge trebuie sa luam toate masurile de siguranta necesare si sa conducem preventiv deoarece ninsoare este una dintre cele mai periculoase conditii in care conducem.

Ceata

Caracteristica in sezonul rece, ceata ne obliga pe toti sa conducem cu o viteza mai redusa. Ea reduce campul vizual si scade vizibilitatea chiar si pana la cativa metri. Este important sa abordam o distanta mai mare fata de masina din fata pentru ca timpul de franare sa fie mai mare. Ceata este foarte periculoasa atunci cand conducem in afara oraselor deoarece pe strada pot aparea lucruri neasteptate ca si animale, gropi si chiar copaci cazuti.

Toate aceste conditii sunt accentuate de faptul ca in sezonul rece noaptea se prelungeste si timpul condusului in conditii de vizibilitate redusa creste semnificativ. Inchireaza masini de calitate care sa aiba toate dotariile necesare pentru a prevenii accidentele. FirmaTim Rent a Car va pune la dispozitie servicii de inchirieri masini Cluj la inalta calitate.

Comentarile sunt inchise