Concluziile mesei rotunde “P.O.S.D.R.U. si economia sociala – aspecte ale implementarii proiectelor”

Partenerii proiectului “Intreprinderi sociale responsabile” – Consiliul Judetean Ilfov, Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa si Fundatia Crestina Rhema, si-au intensificat eforturile de promovare si dezvoltare a sectorului economiei sociale. In acest sens, partenerii mentionati anterior au organizat o masa rotunda,  cea de-a V-a din cadrul proiectului, pe parcursul careia au fost supuse dezbaterii aspecte ale implementarii proiectelor de economie sociala finantate prin POSDRU. Evenimentul a avut loc in data de 22 octombrie, 2015, incepand cu ora 11:00, la Institutul pentru Fericire din Bucuresti.
Intalnirea a avut ca scop identificarea aspectelor nevralgice ale implementarii unor proiecte de economie sociala si dificultatile cu care se confrunta toti actorii implicati in astfel de demersuri, fie ei beneficiari, parteneri sau persoanele defavorizate pe piata muncii, in calitate de – beneficiari ai proiectelor. Asadar, la eveniment au participat actori relevanti din domeniul incluziunii si economiei sociale, dar si persoane din grupul tinta al proiectului, raspunzand cu entuziasm apelului lansat.
In urma discutiilor a fost evidentiat faptul ca multe dintre entitatile care au aplicat pentru a obtine finantare in cadrul Axei prioritare: 6. “Promovarea incluziunii sociale, domeniul major de interventie: 6.1. „Dezvoltarea economiei sociale” nu sunt familiarizate cu caracteristicile unei structuri de economie sociala. Totodata, s-a constatat faptul ca principalele greseli apar chiar in faza de depunere a proiectelor, multe dintre acestea fiind respinse inca din faza de evaluare din cauza neindeplinirii conditiilor administrative si de eligibilitate.
In final, a fost subliniata importanta rezolvarii problemelor aparute in implementarea unor astfel de proiecte, pentru a inlesni procesul prin care economia sociala contribuie la remedierea problemelor ce tin de somaj, insecuritatea locului de munca si incapacitatea persoanelor care se afla in risc de excluziune sociala de a se integra pe piata muncii.
Masa rotunda “P.O.S.D.R.U. si economia sociala – aspecte ale implementarii proiectelor” face parte dintr-un plan de actiune mai amplu prin care se doreste promovarea economiei sociale ca un instrument flexibil si eficient de integrare pe piata muncii a persoanelor defavorizate, dar si ca un sector economic care propune solutii inovative si contribuie la dezvoltarea sanatoasa a economiei comunitatilor sarace.
Campania de promovare a economiei sociale este una din componentele proiectului „Intreprinderi sociale responsabile”, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.
Pentru mai multe informatii privind proiectul „Intreprinderi sociale responsabile”, ne puteti contacta la adresa de e-mail: comunicare@crca.ro. 

 

Comentarile sunt inchise