Comunicat lansare Campanie de informare si constientizare privind dezvoltarea durabila.

FONDUL SOCIAL EUROPEAN
Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Axa prioritara 5 Promovarea masurilor active de ocupare
Domeniul major de interventie 5.2 Promovarea sustenabilitatii pe termen lung a zonelor rurale in ceea ce priveste dezvoltarea resurselor umane si ocuparea fortei de munca
Titlu proiect: Dezvoltare durabila in comunitati rurale
ID contract: POSDRU/110/5.2/G/89611
22.10.2012

Comunicat de presa

Campanie de informare si constientizare privind dezvoltarea durabila

SC Romair Consulting SRL, impreuna cu partenerii sai, lanseaza seria seminariilor din cadrul campaniei de informare si constientizare privind dezvoltarea durabila prin organizarea primelor 3 seminarii dupa cum urmeaza:
– 26. 10.2012 – in comuna Balteni, judetul Gorj;
– 29.10.2012 – in cumuna Turburea, judetul Gorj;
– 30.10.2012 – in comuna Strejesti, judetul Olt.

Aceste seminarii se desfasoara in cadrul proiectul ”Dezvoltare durabila in comunitati rurale”, ID 89611, implementat de catre SC Romair Consulting SRL in parteneriat cu S.C. A&C Proiecte si Consultanta Manageriala S.R.L. si Fundatia culturala Quo Vadis, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane desfasurat in perioada aprilie 2012 – noiembrie 2013. Proiectul este implementat in judetele Gorj, Valcea, Mehedinti, Dolj si Olt exclusiv in comunitatile rurale.

Obiectivul general al proiectului il reprezinta imbunatatirea calitatii resurselor umane din comunitatile rurale din Regiunea Sud Vest, prin atragerea si facilitarea integrarii pe piata muncii in activitati non-agricole si prin educatie, consiliere si asistenta antreprenoriala. Grupul tinta vizat de proiect este format din someri, persoane in cautarea unui loc de munca si persoane ocupate in agricultura de subzistenta.

In cadrul seminariilor din cadrul Campaniei de informare si constientizare cu privire la dezvoltarea durabila se doreste clarificarea pentru participanti a impactul si contributiei lor la creearea premiselor pentru dezvoltarea durabila atat a fiecaruia, ca individ, cat si a comunitatii din care face parte. Tematicile abordate in spiritul principiului de dezvoltare durabila sunt: cultura antreprenoriala, managementul mediului si sanatate si securitate la locul de munca.

Fiecare seminar va fi prilej pentru desfasurarea concursului specific, cu premii in bani, concurs in care participantii vor exersa conceptul de „dezvoltare durabila” prin schitarea unei intentii de proiect pentru activitati non-agricole. Etapele concursului se vor defasura conform regulamentului de desfasurare, document disponibil spre consultare si pe portalul proiectului: www.indrazneste.eu.

La activitatile seminariilor sunt invitate si asteptate sa participe persoanele in cautarea unui loc de munca si persoane ocupate in agricultura de subzistenta din comunele in care acestea vor fi organizate. Perioada de derulare a campaniei de dezvoltare durabila, este septembrie – decembrie 2012.

SC Romair Consulting SRL este unul dintre cei mai importanti furnizori autohtoni de solutii financiare si tehnice in domeniul serviciilor de consultanta in management, proiectare si inginerie. Experienta companiei este ilustrata de gama larga de proiecte derulate in cadrul programelor de finantare ale Uniunii Europene – PHARE, ISPA, SAMTID, SAPARD – ale Bancii Mondiale, Bancii Europene de Investitii, Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare, Guvernului Romaniei, Fondului Social European si ale altor institutii si organisme care acorda sprijin financiar proiectelor ce se inscriu in obiectivul final al dezvoltarii economice si sociale.

• Pentru informatii suplimentare:
Staicu Dan-Oliver, telefon: 0735.567.315, email: dan.staicu@romair.ro.

Comentarile sunt inchise